Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Provincies doen samen onderhoud van bruggen en sluizen

Onthulling nieuw logo dienstauto Groningen DrentheGRONINGEN / DRENTHE – De provincies Groningen en Drenthe gaan samenwerken bij het onderhoud van bruggen en sluizen.
Na een (vaar-)seizoen proefdraaien onthulden gedeputeerden Fleur Gräper – van Koolwijk van de provincie Groningen en Henk Brink van de provincie Drenthe vandaag een nieuw logo op de bedrijfsauto’s om de samenwerking voor inwoners van Groningen en Drenthe zichtbaar te maken.
Sinds 1 mei 2015 voeren de provincies samen onderhoud uit aan bruggen en sluizen in Groningen en Drenthe. Het gaat om onderhoud van de elektrotechnische installaties, systemen voor bediening op afstand en het oplossen van storingen. Voor de ingenieursdiensten, zoals ontwerp, aanbesteding, calculatie en uitvoeringsbegeleiding doen de provincies eveneens een beroep op elkaar.
Vorig jaar verkenden de provincies de mogelijkheden tot samenwerking op diverse onderdelen van de bedrijfsvoering. Henk Brink: “Dit taakgebied gaf een snelle mogelijkheid om elkaar te versterken. Met deze afspraken kunnen we zorgen voor continuïteit, kwaliteit en meer efficiency.” De provincies zien ook voor anderen, zoals gemeenten, mogelijkheden om aan te haken. “Het is goed om continu te blijven kijken naar waar we elkaar kunnen versterken en van elkaars kennis en ervaring gebruik kunnen maken. Het is niet nodig om allemaal te werken aan hetzelfde wiel aan de wagen. Waar het efficiënter kan, moeten we elkaar kunnen vinden en samen gaan werken”, aldus Fleur Gräper – Van Koolwijk.
De provincies Groningen en Drenthe doen ook andere activiteiten samen, zoals inkoop, (repro)grafische dienstverlening en personeel & organisatie (vacatures en opleidingstrajecten).

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.