Direct naar de inhoud.

Goede doelen in Stadskanaal maken kans op financiële steun

  • door:
  • op:

Jeugdsoos De PittSTADSKANAAL – Nu de subsidiekraan voor de meeste lokale goede doelen is dichtgedraaid, wordt het voor veel lokale initiatieven in en rond Stadskanaal steeds moeilijker om financieel rond te komen. En juist deze doelen zijn zo belangrijk voor de buurt. Gelukkig maken zij kans op een jaar lang financiële steun van ‘Stichting Specsavers Steunt’. Daarom roept Specsavers Stadskanaal alle lokale goede doelen op om zich vanaf 19 oktober aan te melden via www.stichtingspecsaverssteunt.nl. Het lokale initiatief dat vervolgens de meeste stemmen krijgt, kan in 2016 rekenen op financiële steun.

Jeugdsoos
Het is de zesde keer dat ‘Stichting Specsavers Steunt’ een jaar lang lokale goede doelen gaat ondersteunen. Vanaf 2010 hebben ruim 850 goede doelen financiële hulp mogen ontvangen. Jan Smit, optiekpartner van Specsavers Stadskanaal vertelt hoe het werkt: “We hebben de afgelopen jaren al voor veel verschillende initiatieven gespaard. Juist die diversiteit maakt het leuk. Alle doelen zijn onmisbaar en we willen graag een bijdrage leveren aan hun goede werk. In 2014 hebben we Stichting Kees Dekkinga Fonds met een bedrag van 2.449 euro mogen blij maken. Op dit moment zijn we nog aan het sparen voor het doel van dit jaar Kindervakantiekamp jeugdsoos De Pitt Ter Apel. Ik ben zeer benieuwd naar het doel van 2016. Of het nou de dierenopvang, muziekvereniging of sportclub is, elke organisatie die iets bijdraagt aan de buurt kan zich aanmelden. De inwoners van Stadskanaal en omstreken stemmen en bepalen wie er wint!

Meedoen
Goede doelen kunnen op www.stichtingspecsaverssteunt.nl een eigen pagina aanmaken met tekst, filmpjes en beeld over hun werk. Vervolgens roepen zij hun achterban op om te stemmen, bijvoorbeeld via social media. Aanmelden kan tot en met maandagochtend 16 november. Direct daarna kan er gestemd worden tot en met 7 december. Vervolgens maakt de Specsavers-winkel aan Europalaan 2a in Stadskanaal bekend welk lokale goede doel in 2016 op steun kan rekenen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal