Direct naar de inhoud.

RTV Borger-Odoorn niet enthousiast over gedwongen verhuizing

  • door:
  • op:
Roel Withaar VZ RTV Borger Odoorn - F Bert Jan Brinkman RTVS
Roel Withaar – F RTV Stadskanaal

BORGER – De lokale omroep voor de gemeente Borger-Odoorn moet nog voor 1 december verhuizen naar een nieuw onderkomen. Het nieuwe onderkomen is gevonden in het voormalig kantoortje van Steunstee in Tweede Exloërmond. De omroep is nu nog in het hart van Borger gevestigd, maar vanwege het centrumplan moet RTV Borger-Odoorn daar weg. De studio moet daar plek maken voor Reisbureau Borger, die in het pleinwinkeltje komt.

Voorzitter Roel Withaar was al langere tijd op de hoogte van het voornemen van zijn gemeente om per december de huur op te zeggen. Samen met de gemeente werd er sinds het begin van dit jaar gezocht naar een nieuw onderkomen. Withaar schakelde zelfs de regionale omroep RTV Drenthe in en deed een emotionele oproep om nieuwe huisvesting te krijgen. Dat is nu gelukt in het oude kantoortje Steunstee dat deel uitmaakt van Mondkersheem, een kleinschalig appartementencomplex voor senioren.

huidige pand RTV Borger-Odoorn - Foto RTV-Drenthe-Steven-Stegen
Huidige pand RTV Borger- Foto Steven Stegen-RTV Drenthe

Blij is de omroep niet. Withaar: “Borger ligt meer centraal voor het maken van programma’s voor de gemeente. Ook is daar een prima infrastructuur aanwezig om de zender te bereiken die bovenop de hoogste top van de Hondsrug staat. Maar goed, het was slikken of stikken”. Wethouder Albert Trip van Borger-Odoorn ziet dat niet zo en zegt blij te zijn dat er nu groen licht is. Trip: “De omroep kan terecht in de voormalige Steunstee in 2e Exloërmond. Ik ben blij dat we samen een oplossing hebben gevonden en het omleggen van de kabels nemen wij voor onze rekening.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal