Direct naar de inhoud.

Niet beknibbelen op spoorlijn Veendam Stadskanaal

 • door:
 • op:
Egbert Hofstra - PvdA Stadskanaal
Egbert Hofstra – PvdA Stadskanaal

STADSKANAAL – Fractie voorzitter Egbert Hofstra van de PvdA Stadskanaal maakt zich zorgen over de komst van de trein. Schreef hierover eerder een column in een lokale weekkrant. Hofstra wil aangeven dat het allemaal zolang duurt. Diverse infrastructuurprojecten in de provincie hebben inmiddels wel groen licht gekregen maar bij de spoorlijnverbinding Veendam Stadskanaal staat het sein nog steeds op rood. Toch is er 68 miljoen euro gereserveerd voor de spoorlijn. Waarom dan toch die zorgen?

 

Hofstra tijdens de S-express uitzending afgelopen vrijdagavond:

2 reacties op “Niet beknibbelen op spoorlijn Veendam Stadskanaal”

 1. Er is heel veel te halen door te kiezen voor het juiste traject óók voor Stadskanaal zelf!

  Mijn advies staar je niet blind op een hoop roest, nu misschien wat meer moeten uitgeven betaald zich sowieso uit, voor iedereen. Mijn idee is daarom nog steeds een spoorbaan (twee baans) vanaf Wildervank over de Atlantislaan achter de watertoren langs naar Musselkanaal.

  Met een station ‘Ziekenhuis’ met daarbij oa nieuwbouw voor Ubbo Emmius locatie Engelandlaan en de locatie van de Onstwedderweg eventueel daar dan ook bioscoop en bowlingbaan om te starten,
  een station centrum ter hoogte van Frankrijklaan met daarbij een gigantisch mooi park eventueel met (overdekte) ijsbaan, kan Stopaq met de vloeistofdichte bestratingen voor die ijsbaan. En vandaar is het een goede afstand naar het centrum, Noorderpoortlocatie aldaar en de verschillende woonwijken
  en tenslotte in Stadskanaal nog een station ter hoogte van de Watertoren die kan daar een groot deel van het industrieterrein en de kop van Musselkanaal pakken en Nieuw Buinen is daar ook prima te doen.
  En dan bij Musselkanaal ter hoogte van N366 oprtit nog een station voor de staart van Musselkanaal, afhankelijk van hoe de lijn dan verder gaat naar Emmen is hier bediening voor TerApel of Drentsche Mondengebied.

  En waarom ik er steeds meer in geloof bij Coevorden gebeurd wat!!! Heel veel zelfs onder andere dit http://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/102558/Avebe-en-Graaco-starten-nieuwe-treindienst-naar-Coevorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-