Direct naar de inhoud.

Schoolontbijt met de burgemeester

Ontbijten met de burgemeester
Ontbijten met de burgemeester

STADSKANAAL – Afgelopen week vond het nationaal schoolontbijt plaats. Op veel scholen in onze gemeente werd er ontbeten op school waarbij de nadruk werd gelegd op het belang van een goed en gezond ontbijt. Sterrenschool Stadskanaal, locatie o.b.s. de Oleander werd geselecteerd om dit feestje te vieren met de burgemeester aan tafel.

Lintjes

Burgemeester Galama schoof in 3 units aan bij het ontbijt. Hoe leuk is dat? In unit 1 was er ook nog een jarige Jet: met de felicitaties van de

ontbijten
ontbijten

burgemeester heb je dan een heel speciale dag! De burgemeester werd aan allerlei vragen onderworpen, waarna zij boeiend vertelde wat er zo bijzonder is aan de burgemeestersketen. Met twee verschillende wapens, aan beide kanten één, werk je of voor de gemeente of voor de Koning. Op haar vraag wat voor werk zij dan doet voor de Koning werd lang nagedacht. Uiteindelijk betekent het niet dat je het paleis schoonmaakt, maar o.a. namens de Koning onderscheidingen (lintjes) uitdeelt aan mensen die bijzondere dingen hebben gedaan voor de maatschappij.

Linda Foundation

De cheque
De cheque

Het nationaal schoolontbijt steunt elk jaar een goed doel, de school betaalt 30 cent voor een ontbijtje, de opbrengst hiervan gaat dit jaar naar de Linda Foundation. De Linda Foundation steunt gezinnen waarvan kinderen opgroeien in armoede. In de decembermaand ontvangen deze gezinnen waardebonnen van enkele winkels zodat ze gewoon kunnen kiezen wat ze willen hebben. Op deze manier weten ze ook dat er in Nederland mensen zijn die met hen meeleven.Ook de gemeente doneert aan het fonds. In unit 3 op de Oleander werd daarom symbolisch een cheque overhandigt, Charlize mocht voor even de burgemeestersketen om!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-