Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

PvdA afdelingen houden cursus lokale politiek

Jan-Willem van de Kolk

Jan-Willem van de Kolk

WINSUM – De PvdA-afdelingen in de Noord-Groninger gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond houden een cursus over lokale politiek. In zeven bijeenkomsten komt vrijwel alles aan de orde waarmee lokale politici te maken krijgen. De cursus start in januari en is niet partijgebonden en dus bedoeld voor iedereen, die meer wil weten over het reilen en zeilen van gemeentebesturen.

In de cursus staat het werk van raadsleden, wethouders en de burgemeester centraal. Ook maken de cursisten kennis met andere overheden waar de gemeenten mee te maken hebben. Zo staan er bezoeken gepland aan Provinciale Staten van Groningen en de Tweede Kamer in Den Haag. Eén keer per maand komen de cursisten bij elkaar. De cursus duurt tot aan de zomervakantie. De eerste cursusavond vindt plaats op woensdagavond 20 januari van 19.30 tot 21.30 uur in Jacobijnenhuis in Winsum.

De cursus wordt geleid door Jan-Willem van de Kolk, wethouder in Bedum en oud wethouder Stadskanaal. Hij wordt hierbij ondersteund door Esther van Dijken, fractie assistent van de afdeling PvdA in Winsum/fractiemedewerker PS Groningen. Deelname aan de cursus kost 25 euro; de reiskosten naar Groningen en Den Haag zijn daarbij inbegrepen. Opgave kan via pollokaal@gmail.com en 06-17010980. Van de Kolk laat weten dat ook ‘Knoasters’ welkom zijn.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

5 Reacties op “PvdA afdelingen houden cursus lokale politiek

  1. Jammer dat die man in Bedum zit. Hbben we hier nodig

  2. Wel Cursussen maar straks geen raadsleden meer.

  3. Inderdaad jammer dat Jan Willem er niet meer is, die had nog wat tegengas kunnen bieden aan de burgemeester.

  4. dat zou jammer zijn want Stadskanaal heeft veel bereikt door PvdA met veel invloed.
    Sp wordt niet serieus genomen en dat ligt aan SP zelf. Stadskanaal gaat snel achteruit. Geen geode bestuurders Meer

  5. Ook geen goed beleid. (te liberaal) Zie zorg, zie dwangarbeid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.