Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Mussel centraal tijdens filmmiddag in SHC

Stelmakerij WeverMUSSEL \ STADSKANAAL – Op zondag 24 januari staat het dorp Mussel centraal tijdens een filmmiddag in het Streekhistorisch Centrum. Er worden twee dorpsfilms vertoond die ons meenemen terug in de tijd naar 1968 en 1980.

De twee films die worden vertoond hebben dezelfde opzet: veel dorpelingen van jong tot oud komen in beeld, in hun bedrijf, aan het werk, in de tuin etc. Met name in de film van 1968 gaat men er eens even goed voor staan zodra men de cameraman in beeld krijgt. Er is gefilmd bij de scholen in het dorp, tijdens landbouwwerkzaamheden die in de loop der tijd tussen 1968 en 1980 niet eens zo veel veranderd zijn, en bij bekende plaatselijke bedrijven als transportbedrijf Wever, de supermarkt, de bakker en de garage. Voor (oud-)inwoners van Mussel zal de filmvertoning een feest der herkenning zijn.

De voorstelling begint om 14.30 uur, de entree bedraagt € 3,00 en is gratis voor donateurs van het SHC.
Informatie en reserveren: 0599-612649 (Helen Kämink/Bert Roossien)

Bij de foto: Ook stelmakerij Wever is gefilmd (collectie SHC)

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.