Direct naar de inhoud.

Bijzondere Sint Maarten locaties in de regio

  • door:
  • op:
F: Pixabay

REGIO – Vanavond is het Sint Maarten. Het lichtjesfeest waarbij kinderen langs de deuren gaan en zingen voor snoep, fruit of iets anders. Het voorbeeld van de heilige Sint Martinus (316-397) die uitdeelt aan de arme bedelaar is ondertussen veranderd. Van een bedelfeest voor de armen, is het meer een feest van alle kinderen geworden.

Veendam

Het gemeentehuis in Veendam opent de deur voor de kinderen vanavond tussen 17.00 en 19.00 uur. De winkeliers in het centrum openen de deuren vanavond voor de kinderen. Wel benoemd Centrum Veendam op hun Facebookpagina dat de coronamaatregelen wel nagekomen moeten worden.

De winkeliers in de Autorama in Veendam hebben een ander plan. Zij hebben een marktkraam in het midden van het pand staan waar de kinderen hun lampion kunnen laten zien.

Stadskanaal

De centrumwinkeliers van Stadskanaal zijn vanavond allemaal open vanwege de koopavond. Daarnaast zijn de kinderen ook welkom om met de lampion langs de winkels te gaan. Ze worden buiten de deur ontvangen, zodat ze de winkel niet in hoeven. Deze afspraak is gemaakt met alle winkeliers in de gemeente Stadskanaal.

Borger-Odoorn

De winkeliers in Borger gaan dit jaar voor een drive-thru. Vanuit de auto kunnen de lampionnen getoond worden en krijgen de kinderen iets lekkers. De drive-thru vindt plaats op de parkeerplaats bij Selekt Wonen Ter Veen.

In Nieuw-Buinen heeft Martina Sint Maarten happy stones gemaakt. Naast een snoepje kunnen de kinderen ook een steen krijgen.

Hebben wij nog een leuke locatie gemist? Stuur dan een mailtje met de locatie naar redactie@rtveen.nl

Martina haar Sint Maarten Happy Stones F: Facebook Martina



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal