Direct naar de inhoud.

Sporten voor kinderen die vechten tegen kanker

  • door:
  • op:
Sporthal De Spil (F: Google)
Sporthal De Spil (F: Google)

NIEUWE PEKELA – Op zaterdag 12 maart a.s. organiseert Hap-ki-do Willie uit Nieuwe Pekela, in samenwerking met Zumba en Recreatief Badminton Vereniging en Sportdorp Nieuwe Pekela, in sporthal De Spil in Nieuwe Pekela een benefiet sportmiddag ten behoeve van kinderen die vechten tegen kanker.

Drijvende kracht achter dit geheel is Willie Woortman. De bedoeling is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de Vrienden van het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG om het mogelijk te maken een rustruimte voor de kinderen te bouwen. “De reden dat we met dit initiatief komen, is dat mijn vader voor de derde keer kanker heeft en wij zodoende vaak in het ziekenhuis komen.”, vertelt Willie, “Bij een van die bezoeken kwam ik aan de praat met een patientje die ook kanker heeft. Tijdens dit gesprek kregen we het over sporten, ik ben leraar in Hap-ki-do (een oosterse verdedigingssport) en vertelde ik dat ik wel een clinic wou organiseren voor het ziekenhuis. Omdat ik mijn lessen in Sporthal De Spil geef, wilde ik daar een vechtsportmiddag houden, onder de noemer ‘vechten tegen kinderkanker’. Maar het bleek dat het idee enorm leefde onder de plaatselijke sportverenigingen die ook in de sporthal zaten, dat we besloten om het vanuit deze verenigingen te organiseren.”

In eerste instantie was het de bedoeling dat de opbrengst naar het KWF zou gaan, maar later werd besloten om dit ten bate van het UMCG te doen. “Wij willen het zo persoonlijk mogelijk houden en zijn ook van plan om het geld zelf naar het UMCG te brengen.”, vertelt Willie, “Wij hebben geen idee wat het op gaat leveren, maar we hopen dat er vanuit Pekela en omgeving een positief signaal af wordt gegeven.”

Mensen van alle leeftijden kunnen meedoen aan sport in De Spil en kunnen geld doneren voor het goede doel. Een rustkamer voor terminale kinderen in het UMCG. Het geld wordt aan het eind van de middag geteld en daarna naar het UMCG gebracht. Iedereen die op 12 maart a.s. wil kijken of mee wil doen voor het goede doel is welkom. Van 14.00 tot 16.00 uur is er een sportparcours in De Spil.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal