Direct naar de inhoud.

Nieuwe Pekela krijgt tijdelijke quarantainelocatie voor asielzoekers

  • door:
  • op:
Een kamer in een quarantainehotel Foto: RTV Noord

NIEUWE PEKELA – In voormalig verpleegcentrum De Clockstede in Nieuwe Pekela worden vanaf begin januari asielzoekers opgevangen die (mogelijk) besmet zijn met het coronavirus. De opvang is alleen bedoeld voor asielzoekers afkomstig uit asielzoekerscentra in het Noorden van Nederland.

Dat hebben de gemeente Pekela en Acantus, dat eigenaar is van het pand, met elkaar afgesproken.

Opvang

Op dit moment is er een tekort aan opvang voor asielzoekers die (mogelijk) besmet zijn met het virus. De locatie in Haren zit vol, schrijft Pekela.

Pekela: ‘Wij willen uit solidariteit met de regio medewerking verlenen aan de noodzakelijke opvanglocatie.’ Wethouder Hennie Hemmes: ‘Het gaat hier om mensen die wij niet aan hun lot kunnen overlaten, zeker niet gezien de coronacrisis. Wel is de opvang tijdelijk én onder een aantal strikte voorwaarden.’ Er is een periode van één jaar afgesproken.

De Clockstede heeft plek voor maximaal 120 personen. Zij blijven niet langer dan nodig voor isolatie of quarantaine in het voormalige verpleegcentrum. De (mogelijk) besmette asielzoekers mogen het complex ten tijde van hun verblijf niet verlaten en moeten zodra zij weer genezen zijn, direct terug naar het asielzoekerscentrum.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken dit jaar nauw samen om met lokaal nieuws te brengen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal