Direct naar de inhoud.

Schutsemarkt voorbereidingen in volle gang

  • door:
  • op:
Pekelderdiep. (F.Wilma Swarts)

NIEUWE PEKELA – De voorbereidingen van de Schutsemarkt, editie 2018, zijn in volle gang. Dit jaar gaat de markt voor de 29e keer plaatsvinden op zaterdag 9 juni aan de boorden van het Pekelderdiep.

De markt gaat om 9.00 uur feestelijk van start, met de opening door burgemeester Jaap Kuin op het plein van het voormalig gemeentehuis van Nieuwe Pekela, en sluit om 17:00 uur. Kinderen krijgen een presentje en muziekvereniging Excelsior en het Pekelder Shantykoor zorgen voor de muzikale omlijsting.

Samen met een ‘leger’ aan vrijwilligers, verenigingen, instellingen en enthousiaste sponsoren probeert de organisatie een markt te organiseren wat meer is dan een doorsnee jaarmarkt. Onder andere door het inhuren van sportieve-, muzikale- en culturele activiteiten, waar de bezoekers gratis van kunnen genieten, proberen ze zoveel mogelijk bezoekers te ontvangen. Er hebben zich al zo’n 100 standhouders en andere belangstellenden gemeld.

Ook voor de kinderen is er van alles te beleven. Er komen springkussens, er is een puzzelspeurtocht, een kindervrijmarkt, waterballen in het Pekelderdiep, een verloting en ze kunnen potten bakken onder leiding van een echte kunstenaar. Op het plein voor de oude SNS bank komt een draaimolen. Ook zullen daar historische trekkers te bewonderen zijn.

De markt wordt, net zoals voorgaande jaren, samen met het Heeresveld-concours georganiseerd. Deze internationale springconcours, dat wordt georganiseerd door NIOP, wordt gehouden in het wandelpark dat zich aan het einde van de markt bevindt. Dit begint al op vrijdag 8 juni en gaat door tot en met zondag 10 juni. Er worden 600 starts verwacht. Zaterdag 9 juni wordt door de Z en de ZZ klassen rond half drie de Grote Prijs van Nieuwe Pekela verreden. De hoofdprijs van 500 euro wordt aangeboden door bouwbedrijf Fennema uit Nieuwe Pekela. Voor een nieuw onderdeel, de Oldies Cup, komen ruiters en amazones van 40 jaar en ouder in actie.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal