Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Night Hunt, jong talent tijdens Night of the Guitars

Willem van der Werf

Foto: Willem van der Werf

VEENDAM – Bijna vlogen ze elkaar in de haren, bestuurslid Bé Wever van de Night of the Guitars en zijn trouwe sponsor Albert Boddema van LEO Music & Audio. Wever – door de wol geverfd – ziet graag levenservaring en routine op het podium, terwijl Boddema vindt dat er juist ook ruimte moet zijn voor enthousiast en onbezonnen jeugdig elan. ,,Dat moeten ze dan eerst maar eens laten zien’’, zei Wever. ,,Okee’’, zei Boddema, waarmee het fundament was gelegd voor Night Hunt, een talentenjacht tijdens de volgende Night of the Guitars op 9 juli op het Museumplein in Veendam.

De Night of the Guitars is een succes. Wat bij de eerste editie in december 2006 bedoeld was als een eenmalige reünie van regionale muzikanten die regelmatig deelnamen aan jamsessies, is uitgegroeid tot een muzikale jukebox waar altijd vele honderden muziekliefhebbers uit Oost-Groningen en omgeving – een straal van vijftig kilometer rond Veendam – op af komen. Ook leidde deze gelegenheid tot samenspelen tot structurele samenwerking van muzikanten, onder meer in de bekende regionale Herman Brood tributeband Spritz.

Talentenjacht
Tijdens de Night Hunt strijdt jong talent – tot en met 18 jaar – om een prachtige hoofdprijs: een Vintage V52 MRB Sicon elektrische gitaar, beschikbaar gesteld door LEO Music & Audio. De talentenjacht vindt plaats tijdens het middagprogramma en de winnaar krijgt de prijs overhandigd tijdens het avondprogramma en mag dan bovendien zijn of haar kunsten nogmaals vertonen voor het groot publiek. ,,Natuurlijk is de gevestigde orde de basis van de Night of the Guitars’’, zegt Boddema. ,,Maar ik ben er een warm voorstander van dat wij ook jong talent een podium bieden. Kijk naar verschillende festivals en muzikale evenementen en je verbaast je erover hoeveel muzikaal talent hier rondloopt. Jonge gasten die hartstikke goed zijn en die niets liever willen dan lekker het podium op en spelen.’’

Opgave
Bé Wever – bestuurslid van Bogdike Cultuur, de stichting die de Night of the Guitars organiseert – krabde zich een keer achter de oren en kon niet anders dan het met Boddema eens zijn. Inmiddels is ook hij hartstikke enthousiast over het idee om het podium van Night of the Guitars ’s middags beschikbaar te stellen aan talent uit de wijde omtrek. Wie tijdens de Night Hunt wil spelen, mag zich opgeven. Dat kan via de websites www.bogdike.nl en www.leomusic.nl. De organisatie selecteert uit alle opgaven twaalf deelnemers die gaan strijden om de hoofdprijs.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.