Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Veendammer Countryrockband Dusty Hat in VanSlag

Dusty Hat

Dusty Hat

BORGER – Gerry Wolthof, Marianne van der Velde, Ilona van Veen en Hans Steneker treden sinds november 2014 met veel succes op onder de naam Dusty Hat. Op zaterdag 12 maart staan ze in Cultuurpodium VanSlag in Borger.

De countryrockband ontstond toen Gerry Wolthof (Still Going West, Neil Young Mirror band) en Marianne van der Velde (No Soprano, Spritz), besloten een aantal duetten te zingen. Hun stemmen vielen zo goed samen dat ze er een muzikaal vervolg aan wilden geven. In bassist Hans Steneker en violiste Ilona van Veen vond het duo de perfecte begeleiders.

Gerry Wolthof geniet landelijke bekendheid door zijn soloprojecten als vertolker van het betere lied uit de jaren ’60, ’70 en ’80 en zijn tributes to Neil Young. Hij was ook jarenlang de frontman van Still Going West en The Neil Young Mirror Band.

Eind 2014 debuteerde het viertal als Dusty Hat. Het repertoire bestaat uit nummers van The Byrds, Emmylou Harris, The Band, Neil Young, Gram Parsons en anderen uit het countryrock genre. Het concert begint om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.