Direct naar de inhoud.

PvdA Stadskanaal verzamelt zienswijzen tegen windpark Drentse Monden

  • door:
  • op:

Egbert HofstraSTADSKANAAL – De PvdA Stadskanaal verzamelt zaterdagmiddag 19 maart zienswijzen tegen de komst van het grootschalig windmolenpark in de Drentse Monden en Oostermoer.Tijdens een marktactie in het centrum van Stadskanaal kunnen mensen een zienswijze indienen door hun handtekening te zetten onder een kant-en-klaar exemplaar. Begin maart werden de plannen voor een windpark gepresenteerd door het ministerie van Economische Zaken. Gedurende zes weken kan een zienswijze worden ingediend. De PvdA roept de bevolking op zaterdagmiddag hun handtekening te komen zetten.

PvdA StadskanaalDraagvlakonderzoek heeft aangetoond dat 80% van de bevolking tegen de komst van dit grootschalige park is. De Veenkoloniën zullen worden getransformeerd tot een industrieel landschap met 50 windmolens van een tiphoogte van 200 meter. Sommige bewoners van het gebied zullen op nog geen 500 meter afstand van hun huis een windmolen krijgen. Dit zal onder andere leiden tot geluidsoverlast, slagschaduw en landschapsvervuiling. Ook de radioantennes van LOFAR bij Exloo zullen ernstig worden gehinderd door de elektromagnetische storing van de molens. Zozeer zelfs dat belangrijke wetenschappelijke projecten niet meer door zullen kunnen gaan. Gevolg: Kapitaalvernietiging en grote internationale reputatieschade.

De fractie van de PvdA Stadskanaal is bang dat de plaatsing van de molens zal leiden tot een negatieve spiraal, die effect heeft op de leefomgeving en economie in de Veenkoloniën. “Bovendien zijn we ervan overtuigd dat er veel meer ruimte moet komen voor het alternatieve plan van lokale ondernemers om een groot zonnepark te plaatsen. We zijn een groot voorstander van deze vorm van duurzame energie. “ ‘Minder palen, meer panelen!’ zeggen wij dan ook,” aldus fractievoorzitter Egbert Hofstra.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal