Direct naar de inhoud.

Etappe Stadskanaal Energiewacht Tour is een van de zwaarste

Parcours door Stadskanaal en Musselkanaal EWT
Parcours gemeente Stadskanaal EWT

MUSSELKANAAL – De zesde editie van de Energiewacht Tour voor vrouwen heeft op vrijdag 8 april met start in Musselkanaal en finish in Stadskanaal elf internationale merkenteams, zes nationale ploegen en zeven clubteams aan het vertrek. Met de komst van de vijf hoogst geplaatste wielerteams van de internationale wielerbond UCI weet koersdirecteur Danielle Lissenberg – Bekkering zich weer verzekerd van een zeer succesvol deelnemersveld van 6 tot en met 10 april. De Nederlandse ploegen Rabo-Liv en Boels-Dolmans zijn present, net als het Britse Wiggle-High 5, het Duitse Canyon-Sram en het Australische Orica-AIS.

Teams

Verder zijn de UCI-teams Hitec Products, Liv-Plantur, United Healthcare, Parkhotel Valkenburg, Lensworld-Zannata en Lares-Waowdeals aanwezig, net als de de nationale ploegen van de Verenigde Staten, Denemarken, Groot-Brittannie, Belgie, Duitsland en Zwitserland. Het startveld wordt compleet gemaakt met de aanwezigheid van de clubteams van NWV Groningen, Jan van Arckel, Swabo, De Kannibaal, Assen-Roden-Meteoor, Team WNT en Girlsteam Sachsen. Koersdirecteur Lissenberg-Bekkering is in haar nopjes met de komst van bovengenoemde ploegen naar de etappekoers die zowel het vrouwenwielrennen als de provincie Groningen positief voor het voetlicht wil brengen.

Geschiedenis etappe Stadskanaal 

In 2015 werd Stadskanaal op de voorlaatste dag aangedaan. Die etappe is de geschiedenisboeken in gegaan als één van de zwaarste ritten in de geschiedenis van de Energiewacht Tour tot nu toe. Door de kou en stormachtige wind lag het peloton bij het verlaten van Stadskanaal al uit elkaar. Stadskanaal heeft rond de 20.000 inwoners en heeft een regiofunctie in het zuiden van de provincie Groningen. Deze 3e etappe gaat over ruim 130 kilometer en is de langste rit van de zesde editie.

Start derde etappe in Musselkanaal 

archieffoto Energiewacht Tour
archieffoto Energiewacht Tour

Na de start op het Willem Dieperplein in Musselkanaal, een dorp met ruim 6.500 inwoners, gaat het over rechte wegen in Noord-Oostelijke richting naar Onstwedde. In dit dorp staat één van de drie zogenaamde juffertorens die de provincie Groningen rijk is. Het zijn torens met een gemetselde spits. Het is een rit door de Kanaalstreek en Westerwolde. De Kanaalstreek is ontstaan door het ontginnen van de veengebieden begin vorige eeuw. Via Onstwedde en Alteveer komt het peloton in Stadskanaal, waar de finish in de Hoofdstraat getrokken is naast het Stadskanaal, het tien kilometer lange en karakteristieke gelijknamige kanaal. Er worden drie grote rondes gereden afgesloten met drie plaatselijke rondjes in Stadskanaal van ruim twaalf kilometer. De kans op waaiers is in deze etappe meer dan aanwezig en kan het algemeen klassement, ook kijkend naar de afstand, zo maar eens op de kop zetten.

Energiewacht Tour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-