Direct naar de inhoud.

Uneken behaalt podium op debuut baanwielrennen

  • door:
  • op:
F: Instagram Lonneke Uneken

VEENDAM – Op de verjaardag van coach Renate Groenewold haalt Lonneke Uneken een verrassende derde plek bij haar debuut in het baanwielrennen. De Veendamse werd derde op het onderdeel puntenkoers. Na honderd ronden gereden te hebben kwam ze uit op een totaal van 22 punten. Samen met nog vier wielrensters pakte ze een ronde voorsprong op het peloton. Daarvoor had Uneken zich nog niet bemoeid met de tussensprints. De Litouwse Baleisyte bleef ze met een punt voor in de strijd om de bronzen plak.

De Russin Chatoentseva haalde de gouden plak binnen. Het zilver ging naar de Belgische Shari Bossuyt.

‘Op sommige momenten had ik het lastig’

Voor de camera van de NOS legde Uneken uit dat ze totaal niet in de wedstrijd zat. ‘Op sommige momenten had ik het lastig en ik zat op verkeerde momenten op de verkeerde plek. Uiteindelijk vind ik het goede moment en gaan we rond en eindig ik op het podium.’ Ook blikt ze terug naar de wedstrijd van vorige week in Parijs-Roubaix. ‘Er is één regel: Altijd blijven rijden. Dat heb ik vorige week wel geleerd in Parijs-Roubaix.’

De 21-jarige Uneken won eerder al drie wedstrijden, waaronder de slotetappe van de Healthy Ageing Tour op de VAM-Berg.

Het was voor Nederland de negende medaille bij het EK baanwielrennen. De Nederlandse afvaardiging is koploper in het medailleklassement met in totaal negen podiumplaatsen. De selectie bestaat uit een mix van ervaren en talentvolle wielrenners.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal