Direct naar de inhoud.

Uneken na winst in Bloeizone Fryslân Tour: ‘Hoop dat Amy en haar familie hier kracht uit halen’

  • door:
  • op:
Lonneke Uneken tijdens de prijsuitreiking F: RTV Noord

BAKKEVEEN/VEENDAM – Lonneke Uneken uit Veendam heeft de tweede etappe van de Bloeizone Fryslân Tour gewonnen. De renster van SD Worx Cycling Team klopte in Bakkeveen het complete peloton in de massasprint. Na de finish waren haar gedachten bij ploegmaat Amy Pieters. Op de streep had Uneken een minimale voorsprong op Chloe Hosking. De etappe begon in Eastermar en was 135 kilometer lang.

Waaierkoers

Uneken was meer dan tevreden over haar zege. ‘Supermooi. Ik had goede benen’, zei ze vlak na de finish. ‘Het wachten tijdens de rit was misschien jammer voor de koers, maar wel nodig’, zei Uneken over het afwachtende koersverloop.

‘Uiteindelijk vinden we koersen gewoon superleuk. Dus we hoopten dat de wind goed stond en dat we er een mooie waaierkoers van konden maken. Dat hebben we wel geprobeerd in het begin, maar we konden het peloton niet breken. Maar we kunnen het ook in de spint afmaken, dat zei ik ook tegen de meiden. Ze hebben me perfect afgezet.’

In gedachten bij Amy Pieters

De overwinning is speciaal voor Uneken. Haar vriendin, ploegmaatje en kamergenoot Amy Pieters kwam in december ten val en liep daarbij zeer ernstig hersenletsel op. Ze is nog steeds niet bij kennis.

‘Dit betekent veel voor me. Het is de eerste overwinning van de ploeg dit jaar. Het is mooi om na een lastige periode – wat nog steeds een lastige periode is – de overwinning binnen te halen. Ik hoop dat Amy en haar familie hier wat kracht uithalen.’

Zaterdag Drachten-Drachten

Uneken eindigde donderdag als 29ste in de proloog. Zaterdag is de derde en laatste etappe van de koers. De rit begint en eindigt in Drachten.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal