Direct naar de inhoud.

Lezing over pesten in bibliotheek Stadskanaal

  • door:
  • op:

Bibliotheek StadskanaalSTADSKANAAL – Woensdagavond 13 april geeft de bekende Nederlandse onderwijspsycholoog drs. Bob van der Meer een lezing over pesten in Bibliotheek Stadskanaal. Hij vertelt deze avond alles over pesten op school en de verwoestende gevolgen ervan.

Bob van der Meer
Drs. Bob van der Meer trekt al sinds de jaren ’80 aan de bel over de verwoestende gevolgen van pesten. Van der Meer was van 1995 tot en met 2003 verbonden aan onderwijsinnovatie-instituut Algemeen Pedagogisch Studiecentrum (APS) en werkte mee aan de twee SIRE-campagnes tegen pesten. Ook maakte hij deel uit van de Commissie Geweld van het ministerie van OCW. Al sinds 1996 waarschuwt hij het ministerie dat pesten niet goed wordt aangepakt. Volgens Van der Meer is het verstandiger om scholen zelf een anti-pestprogramma te laten samenstellen, afgestemd op hun eigen situatie. Hij beheert ook de website www.pesten.net, waar de bezoeker veel informatie vindt om pesten te beëindigen.

Pesten
Pesten is een universeel probleem dat bijna op alle scholen voorkomt. Pesten is van invloed op de gezondheid en ontwikkeling van kinderen en kan zelfs op latere leeftijd invloed hebben op het dagelijks functioneren. Leraren spelen een cruciale rol in de aanpak van pesten. Een leraar dient continu signalen te herkennen van pesten in zijn klas. Hoe sneller het pesten door een leraar wordt opgemerkt en adequaat wordt ingegrepen, des te sneller men erger weet te voorkomen, waarmee het gevoel van veiligheid in een klas wordt vergroot.

De lezing in Bibliotheek Stadskanaal begint om 19.30 uur. Bibliotheekleden betalen €5,-, niet leden betalen €7,50.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal