Direct naar de inhoud.

Docenten en leerlingen Winkler Prins beschimpt op sociale media, school doet aangifte

  • door:
  • op:
Het Winkler Prins college in Veendam (bron: Google Street View)

VEENDAM – Het bestuur van middelbare school Winkler Prins in Veendam heeft aangifte gedaan van laster. Volgens het bestuur verspreiden leerlingen via sociale media roddels over medewerkers en leerlingen van de school. Ouders en verzorgers van de leerlingen zijn via een e-mail op de hoogte gebracht van de gebeurtenissen.

Kwetsend en grensoverschrijdend

Het betreffende account op Instagram zou eerder ook al roddels hebben verspreid en is onlangs weer geactiveerd door scholieren van het Winkler Prins.

‘De inhoud van dit account en de beweringen die rondgaan over met name medewerkers van onze school zijn dermate onwaar, kwetsend, beschadigend en grensoverschrijdend dat wij hebben moeten besluiten aangifte te gaan doen bij de politie wegens laster. Dit in lijn met ons protocol agressie en geweld tegen medewerkers. Dit protocol is opgesteld om een veilige werkomgeving voor onze medewerkers te garanderen’, schrijft directeur Ferdinand Vinke in de mail.

‘Dit gaat te ver’

In de mail vraagt Vinke aan ouders en verzorgers om met hun kind in gesprek te gaan over de kwestie en ze af te raden om lid te worden van het account.

‘Wat er op dit account gebeurt, is niet leuk en gaat echt te ver. Leerlingen waarvan wij weten dat zij zich hier actief mee bezighouden, kunnen hierdoor in de problemen komen en dat wil niemand’, aldus Vinke.

De schooldirecteur wil geen toelichting geven op de e-mail.

Weet je meer over dit Instagram-account of over problemen met sociale media op scholen? Laat het weten aan onze verslaggever: adozeman@rtvnoord.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal