Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Winkler Prins kader/basis haalt gezonde school vignet

Winkler Prins kader/basis heeft het gezonde school vignet behaalt. Foto: Winkler Prins

VEENDAM – Winkler Prins kader/basis heeft het gezonde school vignet behaald. De school mag zich nu drie jaar lang een Gezonde School noemen. Kader/basis kreeg het certificaat omdat de school in elk leerjaar aandacht besteedt aan sociale veiligheid en een goede sfeer.

Met de landelijke Gezonde School-aanpak werken scholen structureel aan een of meerdere gezondheidsthema’s zoals welbevinden, voeding en bewegen. “We werken het hele jaar door aan een veilig klimaat, zodat iedereen hier met plezier kan leren en werken,” vertelt Dominique van Veenhuizen, directeur kader/basis op Winkler Prins.

‘Gouden weken’

Werken aan gezondheid op school draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Op Winkler Prins begint dat proces al in de eerste weken van het schooljaar. “Wij noemen dat de ‘gouden weken’, waarbij we inzetten op groepsvorming, met aandacht voor ieders eigenheid. In de loop van het jaar besteden we in alle klassen aandacht aan veiligheid en je goed voelen. Dit varieert van faalangsttraining en leefstijlprojecten, tot kamperen en discussies over pesten en sociaal gedrag..”

Geplaatst door

Redacteur / Verslaggever van de gemeente Borger-Odoorn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.