Direct naar de inhoud.

GGD is welkom op Winkler Prins

  • door:
  • op:
F: Freepik

De landelijke GGD heeft het idee geopperd om bij scholen langs te gaan om voorlichting te geven over vaccineren en zelfs te gaan vaccineren in de scholen. Minder dan de helft van de scholieren heeft gehoor gegeven aan de mogelijkheid om zich te laten vaccineren. 

De GGD is welkom op het Winkler Prins in Veendam. Dat geeft directeur Ferdinand Vinke aan in DvhN. Als de GGD de school zal verwelkomen, dan is dat eerst voor voorlichting. Op de vraag of de GGD leerlingen gaat inenten, kan Vinke geen antwoord geven. ‘Laten we eerst de volgende persconferentie van de premier afwachten. Daarin zal hij ongetwijfeld ook iets zeggen over hoe we weer teruggaan naar school en of het wenselijk is dat de GGD’s leerlingen op school inenten’, aldus Vinke in de krant.

Er hangen nog wel wat nadelen aan het vaccineren op een middelbare school, want jongeren onder de vijftien jaar hebben toestemming nodig van hun ouders. Middelbare scholen moeten bij hun jongste leerlingen goed in contact staan met de ouders om te vaccineren.

 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal