Direct naar de inhoud.

Winterschool op Winkler Prins groot succes

  • door:
  • op:
Foto: Winterschool Winkler Prins

VEENDAM – Een succesvolle leerweek voor 230 leerlingen uit alle deelscholen van Winkler Prins. Zij kregen een week lang de tijd om alle achterstanden die gemaakt waren weg te werken tijdens de jaarlijkse winterschool.

Winterschool-coördinatoren Angela Jansen en Pieterdine Schilthuis geven aan ondertussen al aardig wat ervaring met de lente- en winterschool te hebben. ‘Elke keer weer zien we dat het werkt. Doordat leerlingen een week lang elke dag intensief met twee of drie vakken bezig zijn, lukt het hen om achterstanden weg te werken. Er zijn ook leerlingen bij die hun leerwerk willen bijhouden. Zij maken hier op school hun huiswerk.’

Docenten, oud-docenten en oud-leerlingen helpen de scholieren met vragen en zorgen voor de begeleiding. ‘Er springen zelfs collega’s bij die niet per se een onderwijskundige achtergrond hebben, maar wel kunnen helpen bij een bepaald vak,” vertelt Angela. “Zo kunnen we alle leerlingen die dit willen extra ondersteuning bieden. De enige voorwaarde is dat ze gemotiveerd zijn en elke middag aan de slag gaan. En dat doen ze!’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal