Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Knoalsternacht en Koningsdag 2016 in Stadskanaal

Vrijmarkt Stadskanaal (F: RTVS)

Archief: Vrijmarkt Stadskanaal (F: RTVS)

STADSKANAAL – De grootste vrijmarkt in de regio – Op dinsdag 26 april vanaf 21.00 uur is traditiegetrouw de ‘Nacht van Stadskanaal’ ook wel de ‘Knoalsternacht’ in het centrum van Stadskanaal. Op diverse pleinen staan podia en tenten met een scala aan artiesten en muziekstijlen, met voor elk wat wils. De Knoalsternacht duurt tot 04.00 uur. Op woensdag 27 april vieren we Koningsdag in Stadskanaal met één van de grootste vrijmarkten van de regio. Van 08.00 uur tot 17.00 uur bruist het centrum.

 

Even wat (spel)regels op een rijtje:

Verkeer en vervoer

Op 26 en 27 april zijn de Hoofdstraat vanaf de Drouwenerbrug tot de Stationslaan, de Menistenlaan en de Beneluxlaan afgesloten voor het verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. Op de rijbaan mogen overigens geen voorwerpen of standplaatsen worden geplaatst om een goede doorgang voor hulpverleningsvoertuigen te garanderen. Qbuzz zet extra bussen in, op www.qbuzz.nl/gd externe website kunt u kijken welke bussen er rijden.

Standplaats

Arnold Jeuring radioreporter op de vrijmarkt

Arnold Jeuring in gesprek (F: RTVS)

Op de Knoalsternacht is het alleen toegestaan met toestemming van de Stichting City Events en gemeente te staan met een standplaats. Alle plekken zijn inmiddels vergeven, dus aanvragen heeft nu geen zin meer. Als u toestemming heeft voor het innemen van een plek/standplaats, dient u zich aan onderstaande voorschriften te houden:

Alleen op die plekken welke zijn aangegeven met het bord ‘marktterrein’ en linten. U mag niet op de rijbaan of parkeervakken-/terreinen staan. Tevens mogen eventuele luifels niet over de rijbaan hangen. Aanwijzingen gegeven door politie, brandweer, gemeentelijke toezichthouders en de marktmeester(s) van de organisatie dienen opgevolgd te worden.

Het gebruiken van verf, of watervaste stiften om plekken te ‘reserveren’ is niet toegestaan. Gebruik bij voorkeur krijt of plakband wat geen lijmresten achterlaat.

Voedselverkopers dienen de wettelijke voorschriften omtrent het bewaren en bereiden van voedsel na te leven, deze regels kunt u opvragen via www.nvwa.nl.

Eten en drinken mag alleen in plastic of papier uitgeserveerd worden. Het gebruik van glaswerk of andere breekbare of gevaarlijke materialen is niet toegestaan.

Vrijmarktfeest 'live' op de radio natuurlijk bij RTVS 105.3 FM

Vrijmarktfeest ‘live’ op de radio natuurlijk bij RTVS 105.3 FM

Wilt u een standplaats innemen? Vanaf 06.00 uur op 27 april 2016 bent u welkom.

 
Alcohol

Het is gedurende beide dagen verboden alcohol te verkopen (schenken), tenzij u een ontheffing van de burgemeester heeft. Deze kunnen nu niet meer aangevraagd worden. Er zal door de horeca en toezichthouders strikt worden toegezien op de verkoop en het doorgeven van alcohol aan minderjarigen. Het zelf meebrengen van alcohol en glaswerk is niet toegestaan, men riskeert een boete en inbeslagname.

Toiletten

Op heel veel plekken staan toiletwagens-/voorzieningen en afvalcontainers. Gebruik deze vooral, zodat we het centrum en de omgeving schoon kunnen houden.

Namens de Stichting City Events en Algemene Handelsvereniging Stadskanaal wensen wij iedereen plezierige, veilige –en voor degene die op de vrijmarkt staan- succesvolle dagen toe!

Radio

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de gemeente Stadskanaal, via 0599 631 631. De hele dag wordt je ook geïnformeerd en vermaakt met een speciale radio uitzending via RTV Stadskanaal. Luister hiervoor op 105.3 FM (ether).

 

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.