Direct naar de inhoud.

Winkelen als een Koning in Veendam: ‘Heel veel anders is het niet’

  • door:
  • op:
Een rustig Veendammer winkelcentrum (Foto: Hielke Bosch/RTV1)

VEENDAM – Een gebakje tijdens het wachten, een extra kopje koffie en wat extra tijd om je keuze te maken. Zo zorgt juwelier Kremer ervoor dat de slogan die door het hele centrum hangt voelbaar is in de winkel. De kreet luidt dan ook: Winkelen als een Koning in Veendam. Ook de klanten in Van Uffelen worden koninklijk ontvangen. ‘We ontvangen de mensen graag met een kopje koffie en voor voldoende ruimte bij de paskamers. Eigenlijk doen we niets anders dan anders.

Er is geen topdrukte bij de juwelier. ‘Het loopt gemiddeld. Het is geen topdrukte, maar er wordt vooral specifiek gekocht, zoals bijvoorbeeld een verjaardagcadeau of een huwelijkscadeau’, aldus Joseph Kremer.

Annette van Harderwijk zag vanochtend in haar kledingwinkel wel een stroom mensen binnenkomen, maar dat liep in de middag terug. Van Harderwijk hoopt dat het winkelend publiek aan het eind van de middag nog langskomen. ‘Mensen willen toch graag nog even de Koning en zijn gezin zien op televisie.’

Vanaf woensdag hoeft er niet meer gereserveerd te worden voordat je de winkel in kan. Dat voelt voor Kremer als een opluchting. ‘Mensen zien het vaak toch als een belemmering, ondanks dat veel mensen de winkel wisten te vinden.’ Doordat de deur weer helemaal open mag, verwacht de eigenaar van de juwelierswinkel meer gelegenheidsaankopen.

 -advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal