Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Grenzeloos varen door Drenthe 2016 verschenen

varen door DrentheNIEUW BUINEN – De nieuwe editie van de vaarbrochure ‘Grenzeloos varen door Drenthe’ is verschenen. De kleurrijke brochure is bedoeld voor vaarrecreanten die door Drenthe varen en wil andere bootliefhebbers inspireren dat te gaan doen. De brochure bevat praktische informatie voor schippers die door Drenthe varen en kaarten van de Drentse vaarwegen en de aansluitende routes in de provincies Groningen (Kanaalstreek/ Veenkoloniën), Fryslân en Overijssel en over de grens in Duitsland. Daarnaast zijn toeristische kaarten opgenomen met fietsknooppunten, zodat vaarrecreanten die een fiets aan boord hebben, meteen mooie fietsroutes bij de hand hebben. Bij elke route staan interessante toeristische tips. De brochure is ook in het Duits beschikbaar.

Gedeputeerde Henk Brink: ‘Drenthe heeft veel te bieden. Dat laat deze vaarbrochure heel goed zien. Het is een mooie brochure vol handige informatie voor vaarrecreanten die Drenthe aandoen. En dat Drenthe een echte fietsprovincie is, blijkt wel uit de vele fietsroutes die vanaf onze vaarwegen direct bereikbaar zijn.’

De brochure wordt uitgereikt bij de sluizen en bruggen in Drenthe en aangrenzende gebieden. Ook ligt hij op verschillende plaatsen waar waterrecreatie plaatsvindt, zoals jachthavens en toeristische informatiepunten. En natuurlijk ook in het Bezoekerscentrum Dieverbrug. De brochure is digitaal te vinden en te downloaden op: varen.drenthe.nl. Aanvragen bij het Klant Contact Centrum van de provincie Drenthe kan ook: tel 0592- 36 55 55 of post@drenthe.nl.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.