Direct naar de inhoud.

Ruim de helft van Groningers en Drenten te zwaar

  • door:
  • op:
F: Pixabay

Ruim de helft van de inwoners van de provincies Groningen en Drenthe is te zwaar. Dat melden cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek over 2020. De provincie Drenthe is zelfs de een-na-dikste provincie van Nederland. In de provincie Drenthe is 53,5 procent van de inwoners te zwaar. In de provincie Groningen is iets meer dan de helft te zwaar, namelijk 50,2 procent.

Ondanks dat de provincie Groningen lager scoort dan de provincie Drenthe, scoren de inwoners van Groningen wel hoger in de obesitas cijfers. 16% van de Groningers hebben obesitas tegenover 15,8% van de Drenten.

Zuid-Limburg staat bovenaan in het lijstje met procentueel de meeste inwoners die te zwaar zijn. Ook staat Zuid-Limburg bovenaan de lijst met percentage obesitas, namelijk 17,8 procent.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal