Direct naar de inhoud.

Muziekschool Zuid-Groningen krijgt nieuwe naam

  • door:
  • op:
Kunstenschool ZG
Kunstenschool ZG

STADSKANAAL – Ingezonden – “We hebben er een tijd mee geworsteld…welke naam zou ons goed passen? Het enige waar velen het over eens waren, was dat Muziekschool Zuid-Groningen de lading niet goed meer dekte. We hebben tenslotte ook dans en jeugdtheater”, aldus directeur Natalie Straatman-Jeuring.

Sinds de verzelfstandiging in 2009 hebben we al de ondertitel Stichting Centrum voor de Kunsten erbij staan in het logo, want zo staan we ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. In de volksmond en op de gevels staat nog steeds Muziekschool. En zo leefden we dus al tijden met twee namen…het helpt herkenbaarheid niet.

Dus tijd om een knoop door te hakken en een keuze te maken!
m.i.v. 1 september is onze nieuwe naam KUNSTENSCHOOL ZG.

popsessie-carthe-blancheHoe gekomen tot deze keuze?
– Kunstenschool dekt de lading van het aanbod beter dan muziekschool
– Zuid-Groningen heeft ons altijd al verwarring opgeleverd; het werd meer geassocieerd met het zuiden van de stad Groningen dan het zuiden van de provincie. Vaak worden we ook Zuid-Oost Groningen genoemd in de pers, terwijl Muziekschool Oost-Groningen in Winschoten is.
– Het streepje bij Zuid-Groningen gebruikten we op een andere plek in onze website-URL, wat verwarring geeft.
– De afkorting ZG komt al voor in onze Social Media-accounts en in de afkorting van onze officiële naam (dat wordt altijd CKZG)

Natuurlijk wordt dit wennen
Maar we gaan vanaf 1 september eenduidiger zijn in onze uitingen naar buiten…of het nu de officiële naam is of in e-mails en Facebook-posts, alles krijgt dezelfde benaming.
En per direct kan je het al tegen komen her en der, want we hebben de campagne reeds gestart om deze naamsverandering bekend te maken.

Succes en sterkte met ‘m je eigen maken, dat zal nog lastig zijn als je ons al een tijdje kent.

Met vriendelijke groet,

Natalie Straatman-Jeuring
Directeur

[ingezonden]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal