Direct naar de inhoud.

Ook dit jaar weer zwemvierdaagse in De Buiner Streng

  • door:
  • op:

zwembadNIEUW BUINEN – Van maandag 20 tot en met vrijdag 24 juni is zwembad De Buiner Streng in Nieuw-Buinen het decor van de jaarlijkse zwemvierdaagse. Op maandagavond verricht wethouder Frits Alberts van de gemeente Borger-Odoorn de opening, waarna deelnemers elke ochtend en avond hun baantjes kunnen trekken. Het zwembad, dat de organisatie na 41 keer overneemt van zwemclub de Baddespringers, heeft een feestelijk programma samengesteld met verloting van aantrekkelijke prijzen.

Deelnemers kunnen tijdens de vierdaagse van 7.00 tot 8.00 uur en van 18.00 tot 19.30 uur terecht in het zwembad. In overleg is zwemmen buiten deze tijden eventueel ook mogelijk. Uitdaging voor kinderen tot 12 jaar is om dagelijks 10 baantjes te trekken. Voor volwassenen is dat 20 baantjes. Elke avond zijn er muziek van DJ Siebrand, hamburgerverkoop en diverse activiteiten. De kosten bedragen 6 euro per persoon. Opgeven kan bij de kassa van De Buiner Streng, tot en met de dinsdagavond. Voor wie minimaal 4 van de 5 dagen meedoet, ligt na afloop een medaille klaar.

Avondprogramma
Op maandagavond om 18.00 uur verricht wethouder Frits Alberts de opening. Dinsdag is de brandweer te gast, woensdag is er stuiver duiken en op donderdag geeft gymnastiekvereniging OKK een demonstratie. De feestelijke afsluiting is op vrijdag van 19.30 tot 21.00 uur, met livemuziek van Dubbel-Fris. Bezoekers kunnen de hele week meedoen aan een verloting. Hierbij zijn vrijkaarten voor Wildlands Adventure Zoo in Emmen te winnen, maar ook een vlucht boven de omgeving Nieuw-Buinen in een ultra light-vliegtuigje.

Organisatie
De organisatie nodigt iedereen uit om mee te doen. “Naast kinderen zijn ook hun ouders en andere volwassenen van harte welkom. In de zomermaanden kun je hier ’s ochtends al heerlijk zwemmen, en de zwemvierdaagse is een mooi moment om dat eens uit te proberen”, aldus badmeester Foppe Punter.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal