Direct naar de inhoud.

Aanleg tijdelijke route N34 bij Exloo

  • door:
  • op:
F: Google Maps
F: Google Maps

BORGER/EXLOO – [door Anja van Boven] – Vanaf maandag 22 augustus worden de werk-zaamheden voor de bouw van de ongelijkvloerse kruising in de N34 bij Exloo voor de weg-gebruikers zichtbaar.Aannemers- combinatie Schagen Infra en Salverda Bouw gaat dan aan de slag met het ombouwen van de huidige parallelweg tot hoofdrijbaan aan de oostzijde van de huidige N34. Ernaast wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Ook komt er een tijdelijke rotonde ter hoogte van de huidige afslag naar Exloo.

Door de aanleg van de tijdelijke weg blijft de doorstroming van het verkeer tussen Exloo en Ees tijdens de werkzaamheden gewaarborgd. Het verkeer kan nog tot half oktober van de bestaande rijbaan gebruik blijven maken. Daarna wordt het over de tijdelijke weg geleid. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 km per uur. In totaal duurt de bouw van de nieuwe kruising tot juli 2017. Met uitzondering van een weekendafsluiting in het voorjaar van 2017, kan het verkeer altijd van de N34 bij Exloo en Ees gebruik blijven maken.

Het aanleggen van de nieuwe kruising is onderdeel van de reconstructie van de N34 tot een 100 km-weg met ongelijkvloerse aansluitingen. Het dorp Ees wordt via een parallelweg aangesloten op de nieuwe kruising. De voorbereidende werkzaamheden zijn al sinds mei dit jaar bezig. Het ging toen vooral om het verleggen van kabels en leidingen en het obstakelvrij maken van het tracé. Meer informatie over de nieuwe kruising is te vinden op www.provincie.drenthe.nl/N34. Inloopuur

Vanaf 22 augustus houdt de aannemer een inloopuur bij de bouwlocatie. Belangstellenden kunnen daar met allerlei vragen terecht. Het inloopuur is op maandag van 12.15 tot 13.00 uur en op woensdag van 16.00 tot 16.45 uur.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal