Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Zeldzame tropendagen op komst

weeronlineWEERONLINE – Voor de vierde keer op rij wordt het na het weekend zonniger en warmer. Zowel maandag als dinsdag en woensdag is er kans dat het in het zuidoosten met 30 graden lokaal tropisch warm wordt. Dinsdag kan het zelfs meer dan 31 graden worden. In De Bilt is de kans op 30 graden kleiner, maar als dat gebeurt zou dat zou dat voor de tijd van het jaar uniek zijn. Ook in de rest van het land is het dan bijzonder warm voor september met 24-26 graden aan de kust en 27 tot 29 graden verder landinwaarts. Daarbij kunnen we heel veel zon verwachten.

Na het weekend wordt de luchtdruk hoog in onze omgeving en gaat de wind uit richtingen tussen zuid en oost waaien. Opnieuw bereikt droge en warme lucht ons land. Op de Wadden wordt het een graad of 25 en in de rest van het land 28-31 graden. Mocht de 30 graden worden overschreden dan is dat heel bijzonder zo laat in het zomerhalfjaar. We moeten dan terug naar 2003 voor een september met nog later in de maand een tropische dag. In De Bilt is het zelfs na 5 september nooit tot een tropische dag gekomen.

[weeronline]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.