Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Vaat- en Spataderkeurmerk voor Treant Zorggroep

Refaja ziekenhuis

Refaja ziekenhuis

STADSKANAAL – De ziekenhuislocaties Bethesda in Hoogeveen, Scheper in Emmen en Refaja in Stadskanaal, allen onderdeel van Treant Zorggroep, krijgen van de Hart&Vaatgroep het Vaat- en Spataderkeurmerk uitgereikt. Dit betekent dat patiënten van Treant Zorggroep kunnen rekenen op zeer goede vaat- en spataderzorg.

Doel van het Vaat- en Spataderkeurmerk is het stimuleren van kwaliteitsverbetering en het informeren van patiënten, hun verwijzers en de zorgverzekeraars over de kwaliteit van de in ziekenhuizen geboden vaat- en spataderzorg.

vaatkeurmerk-digitaal-2016

Vaatkeurmerk
Het Vaatkeurmerk richt zich op de kwaliteit van behandelingen van aandoeningen in de slagaders van de benen, buik, bekken, aorta en hals en geeft een goed beeld van de kwaliteit van arteriële (slagaderverkalking) vaatzorg. Het Vaatkeurmerk helpt vaatpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede vaatzorg wordt aangeboden.

Spataderkeurmerk
Het Spataderkeurmerk richt zich op de kwaliteit van de zorg in ziekenhuizen op het gebied van behandeling van spataders. Het keurmerk helpt spataderpatiënten een keuze te maken voor een ziekenhuis waar goede spataderzorg wordt aangeboden. In de maand september geeft Treant Zorggroep extra aandacht aan vaten (aders). Chirurgen organiseren onder andere gratis publiekslezingen over de behandeling van spataderen. Voor de publiekslezing op dinsdag 27 september in Hoogeveen kunt u zich nog aanmelden. Kijk voor meer informatie en aanmelden op onze website.

spataderkeurmerk-digitaal-2016

De Hart&Vaatgroep
De Hart&Vaatgroep is de patiëntenvereniging van en voor mensen met een hart- of vaataandoening en hun naasten. De vereniging richt zich landelijk én regionaal op belangenbehartiging, informatievoorziening, lotgenotencontact en leefstijl. Het Spataderkeurmerk 2016 is in samenwerking met het onderzoeksbureau MediQuest uitgevoerd.

Geplaatst door

Redactie/verslaggeving streekomroep RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.