Direct naar de inhoud.

Burgemeester Veendam verrast over niet doorgaan AZC

  • door:
  • op:
Asielzoekersboot F: Gemeente veendam
Asielzoekersboot F: Gemeente Veendam

VEENDAM –  Burgemeester Sipke Swierstra van Veendam reageert verrast op het bericht dat er geen nieuwe asielzoekerscentra in de provincie Groningen gaan komen. In Veendam zou een hotelboot geschikt gemaakt worden voor 300 vluchtelingen. Dat schrijft regionale omroep RTV Noord vandaag op haar website.

‘Tot eind vorige week hebben wij contact gehad met het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en ons is nadrukkelijk bevestigd dat men de locatie Veendam belangrijk vond’, zegt de burgemeester. Hij ging er dan ook van uit dat het plan gewoon door zou gaan. Volgens Swierstra is er een lang traject aan het besluit voorafgegaan. ‘Dat hebben we zorgvuldig gedaan, met ook bewonersbijeenkomsten.’ Nu blijkt dat alles ineens niet meer nodig. ‘We moeten met elkaar constateren dat het aantal asielzoekers dat hierheen komt aan het afnemen is.’ ‘We waren al een heel eind met alle procedures’, zegt Swierstra. ‘We hadden duidelijke afspraken met het COA gemaakt. Enkele kleinere onderdelen waren we nog over in gesprek.’

Niet boos
De burgervader van Veendam is niet boos dat het hele plan nu niet meer doorgaat. ‘We begrijpen de dilemma’s die men landelijk heeft. Maar het is wel vervelend voor de mensen die zich erg hebben ingespannen om veel mogelijk te maken.’ In Veendam gaan de plannen, net als in veel andere gemeentes, nu dus de ijskast in. ‘Maar onze opstelling blijft dezelfde. Als men in de toekomst weer een beroep op ons wil doen, dan gaan wij in overleg weer kijken wat de mogelijkheden zijn.’

[Bron]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal