Direct naar de inhoud.

The Mississippi Kings op zaterdag 17 september in Valthermond

mississippi-kings-homeVALTHERMOND – De Noord-Drentse bluesband The Mississippi Kings treedt zaterdag 17 september om 21.00 uur op in Cultureel Centrum no.11 in Valthermond.

Een verzengende slidegitaar en grommende mondharmonica in combinatie met een strakke en solide ritmesectie, inclusief spetterend washboard. Dat zijn The Mississippi Kings!

Opgericht begin 2013 en bestaande uit vijf ervaren muzikanten met grote liefde voor de blues. Afkomstig uit Noord-Drenthe, een gebied dat rijk is aan goede bluesbands. Zanger/gitarist Ronald Schoonveld, mondharmonicaspeler Steven Elings, washboardspeler Jaap Fijma, zanger/bassist Ton Töben en drummer Karstjan Kremer vormen een hechte band die garant staat voor doorleefde en gepassioneerde muziek.

Een deel van de band heeft jarenlang deel uitgemaakt van de legendarische B.J. Hegen Bluesband. De band speelt afwisselend in zowel kleine als volledige bezetting en heeft de aloude Deltablues en de Chicagoblues uit de jaren 50 en 60 als voorname inspiratiebronnen. Naast eigen werk bestaat het repertoire uit muziek van bluesgrootheden zoals Robert Johnson, Bukka White, Mississippi Fred McDowell en Robert Lee Burnside.

Aanvang 21.00 uur, entree: € 12,50.

www.ccno11.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-