Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Kom Erbij-week in Zuid Groningen van start

lekker-smullen-van-streekgerechten

Lekker smullen en hapjes maken

STADSKANAAL – Nadat donderdag 22 september de campagne Samen tegen Eenzaamheid is gestart, zijn vrijdagmorgen 23 september de activiteiten in de Kom Erbij-week in de regio Zuid Groningen van start gegaan. In Stadskanaal waren in drie wijken activiteiten voor jong&oud georganiseerd, die tevens waren gekoppeld aan de Burendag op zaterdag 24 september. In Parkwijk en Stadskanaal Noord deden plm. 75 kinderen van drie basisscholen en plm. 25 ouderen gezamenlijk mee aan oud-hollandse spelen en gezamenlijk koken of hapjes maken. De hele morgen waren ze met elkaar bezig en in Parkwijk werd als afsluiting genoten van de streekgerechten.

Bij activiteitencentrum De Regenboog hadden de deelnemers de buren uitgenodigd en de plm. 35 aanwezigen hebben samen activiteiten uitgevoerd, zoals creatief werken, persoonlijk verzorging, levend mens-erger-je-niet. Wethouder Johan Hamster opende de ochtend en sprak veel waardering uit voor deze initiatieven, waarbij bewoners en vrijwilligers gezamenlijk actief waren. Tevens kon hij van de gelegenheid gebruik maken om de nieuwe Op-StapBus voor Zuid Groningen te presenteren die bij Noordstee stond. Verdere activiteiten in de Kom Erbij-week zijn een Vrijwilligersworkshop in Musselkanaal, Spelmiddag in Vlagtwedde en een gezelliga avond voor minima in Ter Apel.

In Nederland zijn meer dan één miljoen mensen chronisch eenzaam. Eenzaamheid is een naar gevoel, het gevoel van niet “erbij horen”. Ook leidt eenzaamheid tot allerlei gezondheidsrisico’s. Eenzaamheid en sociaal isolement is iets van alle leeftijden. De associatie met een gebrek aan contacten is niet altijd juist. Ook met een druk leven kun je eenzaam zijn. Mensen komen er niet graag voor uit of vinden het moeilijk om hierover te praten. Dat taboe willen we doorbreken. “Kom erbij”. Doe mee aan de activiteiten of ga zelf aan de slag in je eigen buurt.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Kom Erbij-week in Zuid Groningen van start

  1. tuinrider henkwalters

    mooi wark dat gebeurd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.