Direct naar de inhoud.

Chansons van Schoonheid en Troost in Huis voor de Kunst

  • door:
  • op:
prbrittamariamauritsfondse
Britta Maria en Maurits Fondse

VEENDAM – Een muziekvoorstelling waarin het Franse en het Nederlandse lied elkaar ontmoet. Dat is wat er zal plaatsvinden op dinsdagavond 11 oktober in het Huis voor de Kunst aan de Stationsstraat 10 in Veendam Aanvang: 20:00 uur. Inloop 19:30 uur.

Britta Maria (zang) en Maurits Fondse (zanger,pianist en songwriter) worden begeleidt door accordeonist Nicolaas Duin in deze muzikale voorstelling waarin de ‘groten’ niet zullen ontbreken: Aznavour, Brel, Gainsbourg, maar ook Toon Hermans, Herman van Veen en Jenny Arean. Gepassioneerd en met intense doorleefdheid, raakt dit concert het publiek in de ziel, en wordt het schone met het troostrijke samengebracht tot een bijzondere, verrijkende ervaring.

Maurits Fondse was de afgelopen seizoenen werkzaam als pianist voor Freek de Jonge en tourde met de voorstellingen ‘Zonde’, ‘Zondermeer’ en ‘Als je me nu nog niet kent’. In 2015-’16 was hij mede muzikaal leider van de muziektheatervoorstelling ‘Willem Ruis, ‘De Show van Leven’ en muzikaal leider én pianist in de succesvolle voorstelling ‘Dansen met de Vijand’ (beiden Janke Dekker Producties). Tijdens deze zomer was Maurits te zien zijn in de voorstelling ‘Watertown’ op de Parade, met muziek van Frank Sinatra.

Zangeres Britta Maria heeft Franse familie en heeft een diepe liefde voor het Franse Chanson. Ze speelde in haar eigen productie ‘Un Homme et Une Femme’ – een Tour de Chant, met chansons van Aznavour, Brel, Reggiani, Piaf en eigen geschreven Franse liedjes. Met pianist Maurits Fondse en accordeonist Rob Stoop. Het afgelopen seizoen 2016 speelde Britta Maria ‘Serge Gainsbourg Forever’ met pianist Maurits Fondse en het Red Limo String Quartet. Een voorstelling over het leven van Serge Gainsbourg in muziek, woord en beeld. Ook namen ze een gelijknamige CD op. Deze CD werd veelvuldig gedraaid door o.a. Radio 4 en 5, Het Oog op Morgen, Opium en De Sportzomer.

Nicolaas Duin studeerde Muziektechnologie aan de Hoge School voor de Kunsten van Utrecht. De examencommissie schreef: “We zijn er van overtuigd dat we nog veel gaan horen van Nicolaas Duin”. Die voorspelling is uitgekomen. Nicolaas is bandleider en arrangeur bij Danny de Munk en Henk Poort en speelt vast bij de theatertour Vuile Huichelaar van Mrs. Einstein. Eerder speelde hij piano/ accordeon bij o.a. De Jantjes, Ciske de Rat, Anatevka, Veldhuis & Kemper, Ot Azoj Klezmerband, La Cage aux Folles, De Smartlappenkaraoke, Jah6, en vele anderen. Naast live optredens doet Nicolaas veel studio werk: hij was betrokken bij diverse Nederlandse films en tv series (o.a. Schaep met de vijf pooten, Sonny Boy, Marathon, McDonalds reclame) en is producent van audiotours, o.a. voor het Stedelijk Museum, I AMsterdam en Walk the Walk audiotours. Nicolaas componeert en arrangeert al jaren muziek voor Hofplein Rotterdam en stichting Kunstklank in Noordwijk.

[Meer info: huisvoordekunst.com/evenementen]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal