Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Benjamin Huizinga door naar de halve finale in de sporttalentenjacht

foto: Freddie Pranger (links) en Benjamin Huizinga. F: Krijn Verweij

Archieffoto: Benjamin Huizinga (rechts) nog samen met de onvergetelijke Freddie Pranger op de foto.  (F: Krijn Verweij)

STADSKANAAL – Er kan weer op hem gestemd worden op www.sporttalentvanhetjaar.nl – VV SJS G voetballer Benjamin Huizinga is in de sporttalentverkiezing van het Fonds Gehandicaptensport doorgedrongen tot de halve finale. In de afgelopen weken is er door honderden trouwe fans op Benjamin gestemd. Maar een plaats in de halve finale lukte maar niet. Telkens moest hij twee kandidaten vóór zich dulden. Ook in de laatste voorronde eindigde Benjamin nipt achter de nummers één en twee.

Wildcard

Maar het was de jury wel opgevallen dat hij constant in de top drie eindigde en de rest van de concurrentie op grote achterstand hield. Dank zij zijn trouwe aanhang en zijn fraaie promotie op de site kreeg Benjamin de laatst te vergeven wildcard zodat hij alsnog in de halve finale is geplaatst. “De jury vond het het alleszins verdiend om één van de leukste deelnemers met zijn trouwe aanhang deze wildcard toe te kennen”, aldus een woordvoerder van het Fonds Gehandicaptensport.

Halve finale
Vanaf zaterdag 15 oktober kan er weer gestemd worden. In deze ronde kan iedereen stemmen op de 12 halve finalisten. De Top 3 kandidaten met de meeste stemmen gaan door daar de finale.

Finale
De jury kiest uit de drie finalisten de sporter waarvan zij vindt dat deze de titel ‘Sporttalent van het jaar’ en de bijbehorende prijzen verdiend. Op het Nationaal Gala voor de gehandicaptensport, 8 november in de Amsterdam ArenA, zal het aanwezige publiek ook gevraagd worden een stem uit te brengen op hun favoriet en dit zal tezamen met de stem van de jury bepalen wie de winnaar van 2016 is.

Hoofdprijs
Voor de winnaar ligt een bedrag van vijfduizend euro klaar dat ten goede komt aan de vereniging waar de sporter lid van is. Daarnaast krijgt de winnaar ook nog een persoonlijke prijs, een bedrag van zevenhonderdvijftig euro, te besteden aan zijn of haar sportontwikkeling.

Geplaatst door

Programmamaker/hoofdredacteur. Maakt deel uit van het managementteam (MT) streekomroep RTV1

1 Reactie op “Benjamin Huizinga door naar de halve finale in de sporttalentenjacht

  1. karin van veen

    hoop zo dat Benjamin mag winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.