Direct naar de inhoud.

Laat de bruggen over het Oosterdiep stralen

  • door:
  • op:
(F: Peter Panneman)
(F: Peter Panneman)

VEENDAM – (Peter Panneman) – Als het aan een aantal ondernemers uit Veendam ligt, gaan alle bruggen gelegen over het Oosterdiep vanaf de Blankensteinkade tot aan Bareveld stralen door deze te verlichten. Vorig jaar december is daar een eerste aanzet aan gegeven door de loopbrug tegenover de Kerkstraat naar het Aldi-parkeerterrein te verlichten. “Daar is heel positief op gereageerd vanuit de Veendammer bevolking”, laat initiatiefnemer Henry Holwerda weten.

Inwoners en vooral aanwonenden wordt gevraagd middels bureninitiatief om een brug te adopteren en deze te gaan verlichten. Inmiddels zijn de eerste vier bruggen (Blankensteinkade, Loopbrug, Sarabrug,en de Julianabrug) verzekerd dat ze de gehele komende decembermaand verlicht zullen zijn. Of dit een aanzet is naar een jaarlijkse Lichtmaand in Veendam, sluit Henry Holwerda zeker niet uit. “Maar dat we Veendam,en dan met name eerst de bruggen over het Oosterdiep in komende decembermaand willen laten stralen dat is zeker”. Veendam telt overigens 32 bruggen over het Oosterdiep.

De organisatie doet bij deze een oproep aan de Veendammer bevolking en bedrijven om eventueel verlichtingsmateriaal of een donatie beschikbaar te stellen. Meer info kun je krijgen bij Henry’s Eten & Drinken aan de Promenade of op 06-14330343. [door Peter Panneman]-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal