Direct naar de inhoud.

Snel internet buitengebied

  • door:
  • op:

snel-internet-stadskanaal-fbSTADSKANAAL – Er komt een provinciale regeling voor de aanleg van snel internet in de ‘buitengebieden’ van de provincie Groningen. Dit meldt de gemeente Stadskanaal.

In de gemeente gaat het om ongeveer 1000 adressen. Buitengebieden zijn die gebieden waar het internet via de telefoondraden gaat en geen kabelaansluiting is van bijvoorbeeld Ziggo. De regeling moet ervoor zorgen dat iedereen een aansluiting kan krijgen op een snelle internetverbinding. Het doel is dat eind 2018 alle inwoners kunnen beschikken over snel internet.

Initiatief Plaatselijke belangenvereniging
De Plaatselijke Belangenvereniging heeft het initiatief genomen om de belangstelling te registreren. Op een speciale website kunt u uw belangstelling voor een snelle internetverbinding aangeven: www.snelinternetstadskanaal.nl
Minstens 50% van de zogenoemde witte adressen in het buitengebied moeten bereid zijn zich aan te laten sluiten om gebruik te kunnen maken van de regeling.

Waarom is het van belang?
Snel internet is van groot belang voor de leefbaarheid en de economische ontwikkeling. Zonder een snelle internetverbinding kunnen ondernemers hun werkzaamheden niet goed uitvoeren, scholieren hun huiswerk niet maken of andere activiteiten op het internet niet goed uitvoeren omdat het te traag is. Door ook in het buitengebied snel internet aan te bieden, blijft ook het buitengebied aantrekkelijk om te wonen en te werken.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal