Direct naar de inhoud.

Margot Begeman, Vincent liefje

  • door:
  • op:

vincents-liefjeVEENDAM – In het Huis voor de Kunst in Veendam verzorgt de actrice Brûni Heinke morgen (vrijdag 14 oktober) een monoloog met als onderwerp ‘Margot Begemann, Vincents liefje’. De monoloog wordt ingeleid door kunsthistoricus Jaap Nijstad met een boeiende vertelling over kunstenaars en hun liefjes.

In het leven van Vincent van Gogh speelt de relatie tot een aantal vrouwen een grote rol. We weten uit diverse bronnen dat die relaties in de regel gecompliceerd en niet zonnekleurig romantisch waren. Meestal worden deze relaties belicht vanuit het perspectief van de kunstenaar, maar hoe boeiend is het om een andere positie te kiezen en plaats te nemen op de stoel van de geliefde. Dat is de positie die actrice Brûni Heinke inneemt in de monoloog ‘ Margot Begemann, Vincents liefje’.

De korte romance tussen Vincent en zijn Nuenense buurmeisje bezien en verteld vanuit een terugblik door de minder beroemde, vrouwelijke helft van het liefdespaar. Brûni Heinke geeft met haar vertolking van Margot Begemann een bijzondere toevoeging aan het beeld dat wij van een van onze grootste schilders hebben. Het persoonlijke drama, zowel in het leven van Vincent als in dat van zijn geliefde, wordt ontdaan van elke vorm van sensatie. Brûni Heinke schetst op ons netvlies een nabeeld van een oprechte liefde.

Huis voor de Kunst, Stationsstraat 10, Veendam. Aanvang: 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree: €15,- per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis (incl. koffie/thee en traktaties)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal