Direct naar de inhoud.

PvdA Borger-Odoorn maakt zich zorgen over huisvesting vergunninghouders

  • door:
  • op:

Instroom vluchtelingenBORGER-ODOORN – Het college van de gemeente Borger-Odoorn gaat gebruik maken van een zogenaamde ’tussenvoorziening’ binnen de gemeente Tynaarlo. De vergunninghouders kunnen maximaal 24 maanden op deze tussenvoorziening blijven wonen. De fractie van de PvdA ziet toch graag meer initiatief bij het college om een structurele oplossing te vinden.

Jenine Bijker (PvdA) gaf tijdens de laatste raadsvergadering van de gemeente Borger-Odoorn al aan het belangrijk te vinden dat burgers die te horen hebben gekregen dat ze in Nederland mogen blijven wonen, een echte kans krijgen om in te burgeren. Inburgeren kan volgens de PvdA het best als je onderdeel uit maakt van de samenleving en voor onbepaalde tijd in je woonplaats kunt blijven. Permanente reguliere huisvesting is daarvoor essentieel.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal