Direct naar de inhoud.

Frits Alberts neemt boek over pleeggezinnen in ontvangst

  • door:
  • op:
Wethouder Frits Alberts
Wethouder Frits Alberts

BORGER – Woensdag 2 november neemt wethouder Alberts van de gemeente Borger-Odoorn het boek ‘In huis en hart’ in ontvangst uit handen van Yorneo directeur Annemieke Smit en een pleegouder uit de gemeente. Dit gebeurt in het kader van de week van de Pleegzorg. De uitreiking gaat plaatsvinden om 13.30 uur.

De week van de Pleegzorg is van 29 oktober tot en met 6 november. Tijdens deze actieweek zet organisatie Yorneo, voor jeugd en opvoedhulp in Drenthe, haar pleegouders in het zonnetje en vraagt aandacht voor het tekort aan pleegouders. Het thema dit jaar is ‘Sam Sam voor Samira en Samuel,’ wat staat voor samenwerking en diversiteit. Samen met de gemeenten in Drenthe werken zij aan sterke pleegzorg door in deze week het boek ‘In huis en hart’, geschreven door Tim de Jong, aan te bieden aan de burgemeesters en/of wethouders met de vraag deze door te geven en te laten zwerven in de regio.

In huis en hart

Het boek ‘In huis en hart’ biedt een kijkje in het leven van pleeggezinnen en pleegkinderen. Wat maken ze mee en hoe verrijkt pleegzorg hun leven? Yorneo hoopt dat de verhalen de lezer inspireren om het pleegouderschap verder te verkennen. De bedoeling is dat de lezer het boek na het lezen weer aan iemand anders doorgeeft. Op die manier draagt iedereen bij aan het onder de aandacht brengen van pleegzorg en de vraag naar pleeggezinnen. Met een speciale facebook campagne zijn de boeken te volgen.

(Foto en bron: PrachtigBorger)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal