Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Los problemen met mobiele bereikbaarheid op

F: NPO / AvroTros

Slechtbereik op het platteland. F: NPO / AvroTros

BORGER-ODOORN – Drenthe doet een dringend beroep op minister Henk Kamp van Economische Zaken om de slechte mobiele bereikbaarheid in Drenthe op te lossen. Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Drenthe en het bestuur van de Vereniging van Drentse Gemeenten uiten in een brief aan de minister hierover hun zorgen en vragen of hij het probleem samen met de gemeenten en provincie wil oppakken.

“Veel inwoners in Drenthe ervaren nog steeds een (zeer) slechte mobiele bereikbaarheid in diverse dorpen in Drenthe. Dit vinden wij een zeer zorgelijke situatie. Goede mobiele bereikbaarheid is essentieel voor de leefbaarheid van het platteland, de regionale economie én de veiligheid van onze inwoners. De beschikbaarheid van het alarmnummer 112 is immers van levensbelang”, aldus het college van Gedeputeerde Staten.

Publieksonderzoek
Uit recent publieksonderzoek van de NOS, publieke (regionale) omroepen, waaronder RTV Drenthe, blijkt dat er sprake is van geen tot zeer slecht mobiel bereik in Drentse dorpen. Inwoners en ondernemers ervaren hier dagelijks de negatieve effecten van. In Drenthe hebben ruim 3.000 mensen meegedaan aan het onderzoek.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.