Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Oplaadpunt voor je mobieltje tijdens winkelen

GroenLinks Veendam

VEENDAM – De lokale partij GroenLinks pleit voor oplaadpunten op zonne-energie in het Veendammer winkelcentrum, voor de mobiele telefoon en elektrische fiets.’We gebruiken tegenwoordig steeds meer elektrische apparaten’. Lijsttrekker Trevor Mooijman: “Wat zou er mooier zijn dan die op te kunnen laden tijdens het winkelen? Helemaal, als je die ook nog eens op zonne-energie op kan laden. Daarom wil GroenLinks het mogelijk maken voor inwoners van Veendam om hun fiets, scooter, scootmobiel, laptop of mobiele telefoon in het centrum op te laden”.

In Groningen, in winkelcentrum Paddepoel, staat een kluisjessysteem. Je kunt je mobieltje daar inleggen en als je klaar bent met winkelen haal je hem weer op en is het mobieltje weer opgeladen. In de Broerstraat in Groningen staat een speciale paal waar je fietsen aan kunt opladen. Heel erg handig voor studenten. Zo kunnen ze hun fiets opladen terwijl ze zelf bij een college zijn.

In Veendam zijn er ook bepaalde plekken waar mensen lang zitten en behoefte kunnen hebben aan een goede stroomvoorziening. Denk bijvoorbeeld aan Borgerswold. Terwijl de kinderen aan het spelen zijn, kunnen de ouders dan rustig hun apparatuur opladen. Voor dit soort parken is een stroompaal met zonnepaneel en picknickbank eromheen heel geschikt.

Lijsttrekker Trevor Mooijman: “In het centrum zitten in de zomer ook altijd heel veel mensen met telefoons. Voor hen zouden bankjes met een zonnepaneel erin heel erg handig zijn. Qua uitzicht is het centrum één van de mooiste plekken in Veendam om te zitten”.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.