Direct naar de inhoud.

Streektaaldag in de Verrekieker

  • door:
  • op:

aankondigings-fotoDROUWENERMOND – Zondag 20 november staat de Drents en Groningse streektaal op het programma van De Verrekieker.

U kunt genieten van een veelzijdig programma en gezelligheid met optredens van de Peter Bloem Band, VanDeStraat, Gerard Spin, Ol,houd en Ineke de Jong.

Ook poëzie, verhalen en proza in het Drents en Gronings komen aan bod: Henk Puister, Lammie Wolf, Henk Pras, Nane van der Molen en Greet Vrijenhoek brengen hun werk ten gehore.

De deur en bar gaan open om 13.30 uur, waarna om 14.00 uur de aftrap genomen wordt door de Peter Bloem Band. De Streektaaldag, waar ook de inwendige mens aan z’n trekken kan komen, zal afgesloten worden door een optreden van Ineke de Jong.

Peter Bloem Band is een nieuw fenomeen in de streektaalmuziek met
eigen composities en een enkele cover, maar dan op eigen wijze gebracht.
Muzikanten met een enorme rugzak vol muzikale ervaring.

VanDeStraat is ook een frisse wind in de Groninger muziekscene. Popliedjes op z’n Gronings: herkenbare muziek met teksten uit je roots en bekend van de hit ‘Aaierbaal’. Door het aanstekelijk enthousiasme en plezier mondt elk optreden in een feestje uit en dat is waar VanDeStraat het voor doet.

Gerard Spin komt met eigen Drentse liedjes en begeleidt zichzelf met gitaar en mondharmonica.

Ol,houd speelt in het Gronings (zo oorspronkelijk mogelijk) omgezette Engelstalige liedjes, een mix van o.a. pop, country, tex-mex.

De dag wordt afgesloten door Ineke de Jong. De Drentstalige muziek van Ineke laat zich typeren als luisterliedjes met soms een gevoelige en emotionele lading.

Tijd en prijzen
De deur en bar (waar de inwendige mens ook aan z’n trekken komt) zijn geopend vanaf 13.30 en de dag duurt tot 20.00 uur. De toegang bedraagt €5,- per persoon, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis naar binnen, aanmelden vooraf is niet nodig.

Voor verdere informatie: de-verrekieker@online.nl of 0599-611036. Kunst- & Cultuurpodium De Verrekieker is te vinden aan het Zuiderdiep 43 in Drouwenermond.

(Ingezonden)-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal