Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

CDA Stadskanaal succesvol voor groenonderhoud, zwembaden en vrijwilligers

Vlnr: Peter gelling, Aike Maarsingh, Henk de Muinck, Maria Sanders en Goziena Brongers-Roffel.

Archieffoto CDA fractie:  Vlnr: Peter Gelling, Aike Maarsingh, Henk de Muinck, Maria Sanders en Goziena Brongers-Roffel.

STADSKANAAL – Meer budget voor onderhoud van openbaar groen, geen extra financiële druk op vrijwilligersorganisaties en actieve inzet van de gemeente voor behoud van de drie openluchtzwembaden. Het zijn drie onderwerpen waarvoor CDA Stadskanaal zich bij de behandeling van de begroting met succes sterk maakte.

“Wij zetten ons uitdrukkelijk in voor de leefbaarheid van de gemeente”, zegt CDA-fractievoorzitter Gert Jan Boels. “Daarom zijn wij er blij mee dat er voor volgend jaar enkele plannen van ons zijn overgenomen bij de begrotingsbehandeling.”

Openbaar groen
Mede dankzij de inzet van het CDA komt er volgend jaar 200.000 euro extra vrij voor onderhoud van openbaar groen. De gemeente moest hierop de afgelopen jaren fors bezuinigen om voldoende geld beschikbaar te hebben voor alle taken die het Rijk overdroeg aan gemeenten. “De bezuiniging op het onderhoud van openbaar groen is inmiddels duidelijk zichtbaar. Wij weten dat veel inwoners hierover klagen. Groenonderhoud is van groot belang voor het welzijn van mensen, daarom is dit extra budget gewenst.”

Vrijwilligers
Een plan van het college van B & W om nog eens 1,5 procent te gaan bezuinigen op vrijwilligersorganisaties is mede dankzij het CDA van tafel. Vrijwilligers vinden wordt voor verenigingen en organisaties steeds moeilijker. Daardoor krijgen de beschikbare vrijwilligers het steeds drukker. Extra financiële last zou zeer zwaar drukken op deze organisaties. Boels: “Een paar honderd euro per jaar kan voor deze verenigingen en organisaties – die zo enorm belangrijk zijn voor de lokale samenleving – al heel veel geld zijn. Daarom zijn wij blij dat deze bezuiniging van tafel is.”

Zwembaden
Het CDA wil dat de drie openluchtzwembaden in de gemeente Stadskanaal ook op lange termijn open blijven. Dit is eveneens van belang voor de leefbaarheid. “Het is wezenlijk dat mensen vanuit de lokale gemeenschap rond de baden in Musselkanaal, Onstwedde en Stadskanaal-Noord zelf met toekomstplannen komen”, licht Boels toe. “De initiatieven die er nu vanuit de lokale gemeenschap worden genomen zijn veelbelovend en juichen we van harte toe. Overdracht van goed onderhouden baden behoort tot de mogelijkheden. Daarom moet de gemeente het achterstallig onderhoud voorkomen.”

Geplaatst door

Maakt deel uit van het redactie en managementteam (MT)

1 Reactie op “CDA Stadskanaal succesvol voor groenonderhoud, zwembaden en vrijwilligers

  1. Armoede troef, het CDA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.