Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemeenteraad Bellingwedde kan niet zonder bitterballetje

bitterballen-gemeenteraad-bellingweddeBELLINGWEDDE – Vergaderen zonder bitterbal? De meeste gemeenteraadsleden van Bellingwedde willen er niets van weten. Dat schrijft het DvhN vandaag in haar krant. De lokale politici hebben de bitterbal-motie van Marja Bos van tafel geveegd. Zij zit als fractievoorzitter van GroenLinks in de gemeenteraad en wil af van die ‘vette ongezonde hapjes’. Het is traditie dat de gemeenteraadsleden na hun vergaderingen nog even nazitten in het gemeentehuis. Een plaatselijke horecaondernemer brengt dan een schaal met hapjes. Ooit werd daarbij ook nog een borreltje geschonken, maar nu niet meer.

Gezonder

Die schaal met hapjes mag van groenlinks fractievoorzitter Marja Bos wel wat gezonder worden. “Binnenkort komen we met een sportvisie waarin wordt gewezen op het belang van bewegen en gezonde voeding in sportkantines. Dan zou het goed zijn als wij het goede voorbeeld geven en minder vette hapjes laten komen.”

Motie

De motie was kansloos. SP’ers Mary Neef en Frans van Benten steunden deze wel , maar alle andere politici wezen de motie af. Flip Klatter van het CDA bijvoorbeeld stelt dat de schaal ook gezonde snacks bevat en dat een bitterbal moet kunnen. Hij wijst ook op het sociaal belang van de nazit. “En het zou mooi zijn als de fractievoorzitter van GroenLinks daar zelf ook eens aan deelneemt. Dat gebeurt namelijk nooit.’’ VVD’er Pieter Dinkla ziet ook niets in het afzweren van de schaal met snacks. “Alles met mate, vind ik, en dus is een bitterballetje prima. En eigenlijk vind ik dat een borreltje ook moet kunnen. Als je tenminste met iemand kunt meerijden naar huis, natuurlijk.’’

Marja Bos erkent dat zij de nazit inderdaad nooit bijwoont. “Omdat ik de dag erna altijd vroeg op moet. Maar ik loop er altijd wel even langs en groet de anderen en wens hun dan een prettige avond.

[ Bron: DvhN ]

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

2 Reacties op “Gemeenteraad Bellingwedde kan niet zonder bitterballetje

  1. En wie betaald dat ‘nazitten’ ? De raad is kennelijk vergeten dat ze ook een voorbeeldfunctie bekleden…

  2. het “nazitten”is belangrijker voor de gemeente raad dan handhaven van hun eigen apv

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.