Stadskanaal: 105.3FM | Veendam: 106.9FM | TV Kanaal 1458 KPN |TV kanaal 42 Ziggo | TV kanaal 25 SKV

Gemoderniseerde RDW in Veendam aardbevingsbestendig

RDW Veendam - Foto: Peter Panneman

RDW Veendam – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Vandaag heeft het gemoderniseerde en duurzame kantoor van de RDW in Veendam officieel zijn deuren opengedaan. Hiertoe verricht burgemeester Sipke Swierstra de officiële opening vanmiddag. In de afgelopen twee jaar is het gebouw van de RDW in Veendam volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Nu is het aardbevingsbestendig en duurzaam. Zo wordt er gebruik gemaakt van aardwarmte en liggen de daken vol met zonnepanelen. Het energielabel is veranderd van G naar A+. De verbouwing heeft met elkaar ruim dertien miljoen euro gekost.

Jaren zeventig

Zeker 450 mensen werken er in het enorme complex aan het Skagerrak nummer 10. Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) verhuisde begin jaren zeventig vanuit Zoetermeer naar Veendam. Veel ‘westerlingen’ kwamen toen in Veendam te wonen en wonen hier nog steeds. Jaarlijks wordt het kentekenregister wel 3.7 miljard keer bevraagd en vorig jaar werden er 3.7 miljoen kentekenbewijzen afgegeven en 1.2 miljoen rijbewijzen. Dat laatste geeft het RDW overigens sinds twee jaar uit op creditcardformaat.

Geplaatst door

Vrijwilliger/redactie/advisor bij RTV1

1 Reactie op “Gemoderniseerde RDW in Veendam aardbevingsbestendig

  1. kom graag op de familie dag, site geeft geen mogelijkheid om mij aan te melden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.