Direct naar de inhoud.

Gemoderniseerde RDW in Veendam aardbevingsbestendig

  • door:
  • op:
RDW Veendam - Foto: Peter Panneman
RDW Veendam – Foto: Peter Panneman

VEENDAM – Vandaag heeft het gemoderniseerde en duurzame kantoor van de RDW in Veendam officieel zijn deuren opengedaan. Hiertoe verricht burgemeester Sipke Swierstra de officiële opening vanmiddag. In de afgelopen twee jaar is het gebouw van de RDW in Veendam volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Nu is het aardbevingsbestendig en duurzaam. Zo wordt er gebruik gemaakt van aardwarmte en liggen de daken vol met zonnepanelen. Het energielabel is veranderd van G naar A+. De verbouwing heeft met elkaar ruim dertien miljoen euro gekost.

Jaren zeventig

Zeker 450 mensen werken er in het enorme complex aan het Skagerrak nummer 10. Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW) verhuisde begin jaren zeventig vanuit Zoetermeer naar Veendam. Veel ‘westerlingen’ kwamen toen in Veendam te wonen en wonen hier nog steeds. Jaarlijks wordt het kentekenregister wel 3.7 miljard keer bevraagd en vorig jaar werden er 3.7 miljoen kentekenbewijzen afgegeven en 1.2 miljoen rijbewijzen. Dat laatste geeft het RDW overigens sinds twee jaar uit op creditcardformaat.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal