Direct naar de inhoud.

Museum zoekt oude vakantiefoto’s, films en verhalen

  • door:
  • op:

museum vakantieVEENDAM – Het Veenkoloniaal Museum Veendam organiseert in de zomer van 2017 een expositie over vakantievertier in de jaren 1900 tot 1980, met de nadruk op de jaren vijftig, zestig en zeventig. Wat deden de mensen in hun vrije tijd? Waarheen voerden de tripjes en reizen tijdens de feestdagen, het vrije weekend, de vakanties?

Vrije tijd -laat staan op vakantie gaan- was vóór de Tweede Wereldoorlog een zeldzaam goed en slechts voor een minderheid weggelegd. In gelijke tred met de wederopbouw van na de oorlog, kwam daar snel verandering in. Binnen een tijdsbestek van amper twintig jaar was vakantie gemeengoed geworden en werden de grenzen letterlijk verlegd. Men trok de wereld in, met in de beginjaren vooral West-Duitsland, België en Italië als bestemming. Later kwamen daar onder andere de Scandinavische landen, Oostenrijk, Engeland en Frankrijk bij, met die laatste tot op de dag van vandaag als meest populaire vakantieland.

En ze maakten foto’s, de vakantiegangers. Filmden met super 8, later met video. Duizenden en duizenden foto’s en evenzovele kilometers filmmateriaal van vakantievierders moeten er in plakboeken, kastenladen en schoenendozen zitten. Foto’s en films én verhalen waar het Veenkoloniaal Museum graag van weten en horen wil.

Heeft u ze nog, die foto’s, films en wilt u ze -mét de mooie verhalen- in tijdelijke bruikleen afstaan, neem dan contact op met het museum. T (0598) 364 224 / info@veenkoloniaalmuseum.nl

Veenkoloniaal Museum
Museumplein 5, Veendam
(0598) 36 42 20
info@veenkoloniaalmuseum.nl
Kijk voor informatie op www.veenkoloniaalmuseum.nl-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal