Direct naar de inhoud.

Blueprint live sessies met regionale artiesten

  • door:
  • op:
Live sessies BluePrint met Thomas Kaldijk (F: Henk Drenth RTV1)
Live sessies BluePrint met Thomas Kaldijk (F: Henk Drenth RTV1)

RTV1 – Op vrijdag 16 december wordt een nieuwe aflevering van het roots radioprogramma Blueprint opgenomen vanuit de foyer van theater vanBeresteyn in Veendam. Deze keer met een regionale invulling, want Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot verzorgen deze keer de live sessies. Edwin zal op een paar nummers vocaal ondersteund worden door Marianne van der Velde en Irene Wilkens. Zoals altijd is publiek welkom en is de toegang gratis. Via de stream op www.rtveen.nl is het programma elke zondag van 13.00 – 15.00 uur te beluisteren en verder de hele week op: rootsparadise.nl/blueprint

Opname roots radioprogramma Blueprint

Datum:       vrijdag 16 december

Locatie:      foyer theater vanBeresteyn

Tijdstip:      17.00 – 19.00 uur

Met sessies van Edwin Jongedijk en Jan Henk de Groot

Toegang gratis

Edwin Jongedijk

Edwin behoeft voor de muziekliefhebbers geen nadere introductie. Hij is in al die jaren dat we live sessies organiseren de artiest die het vaakst in Blueprint heeft opgetreden. Hetzij solo of met zijn band Taneytown, Edwin is altijd gaarne bereid om een sessie in Blueprint te doen. Samen met Alex Vissering en Jan Henk de Groot vormt hij natuurlijk ook het trio De Troebadoers en onlangs verscheen zijn nieuwe cd “Holt & Stoal” met vertalingen in het Gronings van nummers van zijn favoriete singersongwriters uit het americana genre. Tijdens de sessie van Edwin in Blueprint wordt hij terzijde gestaan door Marianne van der Velde en Irene Wilkens, die ook op de cd van Edwin een gastrol vervullen. In de link hieronder een mooie recensie van Rein van den Berg van de website Johnny’s Garden.

Blwww.edwinjongedijk.nl

http://www.johnnysgarden.nl/?q=content/edwin-jongedijk-holt-stoal-0

 

Jan Henk de Groot

jan-henk-de-grootDe Groninger singer-songwriter werd bekend onder de naam Henkus. In 2002 won hij o.a. de publieksprijs tijdens de GPVN en de 3FM demo award. De single She’s the girl werd een bescheiden hit en zorgde vooral in Noord Nederland voor bekendheid. In 2007 stopte de band en Jan Henk nam meer tijd voor werk en gezin. In 2010 was dit gezin ook weer een reden om de muziek op te pakken.

Jan Henk’s zoon Riff werd geboren met een slokdarmafsluiting. Het eerste jaar van zijn leven speelde zich daarom voornamelijk af in ziekenhuizen. Als een soort dagboek schreef Jan Henk 10 liedjes over zorgen, tegenslagen en hoop.

Naast zijn Engelstalig werk zingt en schrijft Jan Henk ook liedjes in het Gronings. In November 2013 kwam Jan Henks eerste Groningstalige album uit met de titel “Weerom”. Jan Henk won in maart 2014 met dit album de Dagblad van het Noorden Streektaalprijs. Dit jaar verscheen de tweede Groningstalige plaat van Jan Henk, getiteld “Keunenk Van Westerdaipsterdale”.

Voor De Groots nieuwe cd toog hij naar Westerdiepsterdallen, een buurtschap onder de rook van Veendam, bestaande uit twee huizen. Vrijbuiter Bonney Brattinga kraakte met gelijkgestemden ruim veertig jaar geleden de aanvankelijk onbewoonbaar verklaarde woningen en leeft er als een koning (keunenk) die niet veel meer nodig heeft dan de lucht, zon en sterren. De Groot ontmoette Brattinga na een optreden en het klikte zodanig dat Jan Henk de Groot zich twee weken in Bonneys huis opsloot om er zijn tweede Groningstalige cd op te nemen.

Jan Henk de Groot slaagt er op “Keunenk van Westerdaipsterdale in het gewone en alledaagse bijzonder te maken middels prachtige, melodieuze liedjes.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal