Direct naar de inhoud.

Hunebedcity Borger moet 50 mensen aan baan helpen

  • door:
  • op:

`Hunebedcity` moet een trekpleister worden. (F: PrachtigBorger)
BORGER ODOORN – Een sfeervolle horeca- en winkelattractie, waar het goed toeven is voor jong en oud. Heerlijk spelen voor kleine kinderen, zowel binnen als buiten. Maar ook grote kinderen en volwassenen kunnen zich vermaken in de escaperoom, (indoor) speelplaats of op de familiefietsen.

Dat is wat dochter Marissa en moeder Wilma Hoedeman met het oude gemeentehuis in Borger van plan zijn.

Hunebedcity moet een trekpleister worden
Borger is een prachtig toeristisch dorp in Drenthe waar jaarlijks veel toeristen op af komen. Borger staat vooral bekend om de hunebedden en het Hunebedcentrum is een echte toeristische trekpleister.

Marissa en Wilma Hoedeman willen het centrum van het dorp een extra impuls geven door het oude gemeentehuis te verbouwen tot een unieke attractie. Zowel van buiten als binnen moet het sfeer en beleving brengen: het moet een echte eyecatcher worden in Borger.

Het plan is om op de begane grond een horeca plein te creëren waar jong en oud kunnen samenkomen voor een heerlijk kopje koffie, thee of een lekkere lunch. De horeca wordt zeer laagdrempelig en vernieuwend in de vorm van een foodmarket met echt en (h)eerlijk Drents eten zoals bijvoorbeeld Bartjes bruine bonen.

Rondom de horeca moet een winkelstraatje komen met diverse ‘afdelingen’ zoals speelgoed en snoep. De indeling moet suggereren dat het allemaal afzonderlijke winkeltjes zijn.

In het plan is verder het idee opgenomen om een informatiepunt op te nemen voor toeristen. Via deze ‘winkel’ kunnen bezoekers worden gewezen op diverse andere bezienswaardigheden in het dorp. Ook moet er ruimte komen om tentoonstellingen en workshops te kunnen organiseren.

Afstand tot de arbeidsmarkt
“Het plan moet werk bieden aan ruim 50 mensen die een grote afstand tot de arbeidsmarkt hebben, maar met de juiste begeleiding toch met grote voldoening aan het werk kunnen.” Zegt Marissa. “Het is bewezen dat werk en sociale contacten heel belangrijk zijn voor iedereen. En dat is onze droom, zoveel mogelijk mensen die door een beperking geen reguliere baan kunnen vinden, gelukkig maken met een echte baan.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal